Jandarmii bistrițeni alături de cetățeni de Ziua Muncii!

În mini-vacanța din perioada 01-03 mai a.c. jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările cultural-artistice și sportive care vor fi organizate în această perioadă, astfel:

— De Ziua Muncii — 1 mai și în data de 2 mai a.c., de Ziua Tineretului, măsurile de ordine publică vor fi asigurate în Pădurea Schullerwald;

— În data de 1 mai a.c. — Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică și pe Stadionul municipal de la ora 18.00, la partida de fotbal din cadrul ligii a III a, dintre echipele ACF Gloria Progresul Bistrița și FCM Baia Mare;

— În data de 3 mai a.c. — Ora 11.00 — măsurile de ordine publică vor fi asigurate cu efective de jandarmi la Sala Polivalentă cu ocazia partidei de handbal feminin dintre echipele CSM Bistrița și CSV Timișoara și la Prundu Bârgăului unde se va disputa partida de fotbal feminin dintre echipele ACS Heniu Prundu Bârgăului și Real Craiova.

Jandarmii montani — misiuni în perioada mini-vacanței din perioada 01-03 mai 2015

Pe perioada mini-vacanței de 1 mai, jandarmii montani se vor afla permanent în zonele de agrement special amenajate pe raza județului, în zonele montane și în stațiunea balneară Sângeorz-Băi.

Jandarmii Postului Stațiune Balneară Sângeorz-Băi, vor asigura măsurile de menținere a ordinii publice pe raza stațiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice și pe traseele montane frecventate de către turiști din Parcul Național Munții Rodnei, Valea Blaznei și Valea Vinului.

Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele vor asigura măsurile de ordine publică la acest sfârșit de săptămână atât în zona Castelului Dracula, în zona Lacului Colibița cât și pe raza localităților Bistrița Bârgăului și Prundu Bârgăului.

Informații suplimentare

Având în vedere faptul că unele persoane doresc să își petreacă această mini-vacanță în aer liber, jandarmii recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfășurarea activităților de picnic, care reglementează aceste activități desfășurate pe domeniul public ori privat al statului și/ sau al unităților administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii și eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic.

Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turiști a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea și să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpină în spațiul montan, turiștii pot apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani în orice împrejurare care le poate pune în pericol integritatea fizică și nu numai, sunând la 112.

Compartiment Informare, Relații Publice și cu Publicul

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5