Jandarmii au luat la bani mărunţi pe comercianţii din Piaţa Năsăud

Cadre ale Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale alături de jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat o acţiune punctuală pe linia respectării drepturilor consumatorilor şi a obligaţiilor legale ale comercianţilor în Piaţa din oraşul Năsăud.

          “Au fost depistate mai multe persoane care expuneau spre vânzare diverse produse fără a deţine şi actele de provenienţă pentru acestea. Cele trei motoferăstraie, un amestecător electric, o bormaşină autofiletantă, un motor electric şi cinci telefoane mobile supuse comercializării, au fost confiscate de jandarmi conform prevederilor legale în vigoare.

        Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art. 1, lit.e,  fost sancţionaţi cu avertisment scris: Mircea L. de 46 de ani şi Ana P. de 42 de ani, ambii din Năsăud, Tibor G. de 43 de ani din Sîngeorgiu de Pădure, jud. Mureş, I. C. de 17 ani şi Ana R. de 36 de ani din Republica Moldova”, se arată în comunicatul IJJ BN.

         Pentru a fi protejaţi de comercianţii care nu respectă legislaţia în vigoare, jandarmii recomandă cetăţenilor să achiziţioneze doar produse care sunt comercializate în locuri special amenajate, de către agenţi economici care deţin documente de provenienţă şi care au preţurile afişate la vedere pentru mărfurile pe care le expun spre vânzare.

           Conform prevederilor aceluiaşi act normativ, în cazul în care aceste condiţii nu sunt respectate, bunurile destinate să servească la săvârşirea unor astfel de contravenţii se confiscă. (Legea nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, art.3)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5