Jandarmeria: A intrat cu autovehiculul în fondul forestier și a fost sancționat

sursa: IJJ BN

Aflați într-o acțiune specifică organizată pe linie silvică, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au depistat un atelaj hipo transporta material lemnos fără a deține documente legale în acest sens. Bărbatul care conducea atelajul a fost sancționat în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, astfel: 1.000 de lei amendă pentru transport material lemnos fără acte de însoțire, respectiv cu avertisment scris pentru tăiere de arbori din afara fondului forestier (art. 8 alin. 1 lit. b).
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dealu-Negru conform reglementărilor legale în vigoare.
Totodată, pe timpul acțiunii a fost depistat un tânăr care se afla cu autoturismul în fondul forestier. Mai mult decât atât, acesta claxona și accelera mașina, tulburând astfel liniștea animalelor sălbatice care se află în perioada de înmulțire și creștere a puilor. Conform prevederilor legale în vigoare acesta a fost sancționat cu 1.000 de lei amendă (Legea 407/2006 art. 23 alin. 1 lit. d), respectiv cu avertisment scris pentru pătrundere fără drept cu autovehiculul în fondul forestier. (Legea 171 /2010 art. 9 lit. f )
Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare pentru pentru protecția fondului cinegetic, respectiv pentru prevenirea și combaterea tăierilor, transportului ilegal de material lemnos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5