Iuliana Tudor, la spectacolul „Dor Românesc – 20 de ani”. Ce surprize ne aşteaptă

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură, organizează joi, 2 iunie, o serie de manifestări prilejuite de aniversarea a 20 de ani ai Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”.
Dimineaţă, de la ora 10.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, va fi organizat un colocviu la care sunt aşteptaţi directori de instituţii culturale şi ansambluri folcorice din toată ţara. În acest cadru, vor fi lansate cărţile „Poteci de dor – 20 de ani de la înfiinţarea Ansamblului Profesionist „Dor Românesc” de Menuţ Maximinian şi „Culegerea de folclor” semnată de maestrul Ştefan Cigu, ambele apărute la Editura Charmides.
Seara, de la ora 18.00, Palatul Culturii va găzdui spectacolul aniversar cu cântece şi dansuri populare, romanţe şi muzică de petrecere aduse în faţa spectatorilor de orchestra condusă de maestrul Ştefan Cigu, alături de soliştii Matilda Pascal Cojocăriţa, Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruş, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Veronica Bălan şi Oana Matei, dar şi de dansatorii ansamblului care debutează acum pe scenă. Invitaţi speciali: Alina Mavrodin şi Alin Pascal.
Evenimentul va fi prezentat de una dintre cele mai îndrăgite vedete ale TVR, Iuliana Tudor.
Înfiinţat în anul 1996 de către Ştefan Cigu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Alexandru Pugna şi Gavril Ţărmure, ansamblul şi-a câştigat, pe parcursul celor 20 de ani, admiraţia publicului, orchestra şi soliştii vocali fiind prezenţi la cele mai importante evenimente de profil din ţară şi nu numai. Bistriţenii sunt invitaţi din timp să-şi procure invitaţiile de la Centrul Judeţean pentru Cultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5