I.S.U. „Bistriţa” – Evaluarea activităţii pe anul 2013

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud, au făcut „evaluarea” activităţii I.S.U. „Bistriţa” pe anul 2013, în sala de şedinţe a Prefecturii B-N, în 29 ianuarie, începând cu ora 10.00.
La această importantă şi deosebită activitate au participat prefectul judeţului – Ioan Ţintean, preşedintele C.J. B-N. – Radu Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenţ, gen. de brigadă dr. Dan Florin Grecu – comandantul Garnizoanei Bistriţa şi a Brigăzii 81 Mecanizată, lt. col. dr. Constantin Florea – cdt. I.S.U. „Bistriţa” al jud. B-N, şeful I.J.P. B-N – cdt. Jandarmeriei, cdt. Unităţilor din M.A.I., directorii şi responsabilii entităţilor descentralizate, manageri etc. şi mass-media.
Subprefectul Ovidiu Frenţ a prezentat Raportul asupra evaluării activităţii I.S.U. „Bistriţa” în anul 2013, însoţit de proiecţii cu exemplificări, situaţii, poze şi grafice pentru cei care se luptă să ne salveze viaţa şi bunurile din situaţii grele şi periculoase.
Astfel, a reieşit cu claritate, care au fost obiectivele strategice privind coordonarea unitară şi permanentă a activităţilor de prevenire şi gestionare a Situaţiilor de Urgenţă, realizările în domeniul propriu de competenţă, numărul de avize şi autorizaţii eliberate, numărul controalelor de prevenire, valoarea amenzilor aplicate, activităţile de informare pe linie preventivă, S.V.S.U. în judeţ, dotarea cu autospeciale a S.V.S.U., S.P.S.U., misiuni S.V.S.U., intervenţii operative şi ţinerea sub control a situaţiilor de urgenţă produse din momentul ajungerii la locul evenimentului şi până la lichidarea urmării acestora care au fost în număr de 8675 în 2013 faţă de 7449 în 2012 etc.
Lt. col. dr. Constantin Florea a prezentat principalele şi eficientele activităţi desfăşurate în 2013, cât şi Proiectul planului de activităţi al I.S.U. „Bistriţa” în anul 2014, venind cu exemplificări şi propuneri pertinente.
S-au prezentat şi ponderea situaţiilor de urgenţă, cauzele de incendiu, frecvenţa incendiilor în funcţie de locul producerii, persoane şi bunuri salvate, intervenţii SMURD, completare resurse şi Comunicaţii, mişcări de personal în anul 2013, regimul disciplinar al personalului, tineri admişi în şcolile militare selecţionaţi de unitate, în număr de 10, accesarea fondurilor europene şi relaţiile internaţionale.
Referitor la sprijinul financiar şi logistic, lt. col. dr. Constantin Florea a mulţumit C.J. B-N pentru ajutorul dat, inclusiv în realizarea helipad-ului (platforma pentru aterizarea elicopterului SMURD), Primăriei din Prundu Bârgăului şi Beclean, cât şi presei pentru obiectivitatea relatării evenimentelor în 2013.
Printre propunerile pentru 2014 se regăsesc şi cele privitoare la instruirea şi înfiinţarea unui post de coşar în fiecare localitate, înfiinţarea unei staţii în zona de Câmpie a judeţului, achiziţionarea unor autospeciale cu sprijinul CJ etc.
A fost supusă la vot, de către subprefectul Ovidiu Frenţ, Hotărârea privind aprobarea Planului de activitate a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă B-N, care a fost aprobată în unanimitate de voturi.
În cadrul opiniilor despre direcţiile de acţiune ale ISU Bistriţa, pentru anul 2014, preşedintele C.J. B-N – Radu Moldovan a propus o simulare a unui accident aviatic sau persoană dispărută în munţii din judeţul nostru, oferindu-se să fie „victima” căutată şi să dea relaţii de localizare cu ajutorul telefonului, propunere ce a fost inclusă în planul anului 2014 şi validată de cei prezenţi.
A felicitat managementul şi modul de lucru al ISU Bistriţa şi se va implica în ajutorarea acestora.
Inspector gen. adj. al I.Ş.J B-N – prof. Mureşan a subliniat conlucrarea foarte bună cu ISU şi necesitatea de a intensifica activităţile de prevenţie.
Generalul de brigadă, dr. Dan Florin Grecu a felicitat ISU Bistriţa pentru activităţile desfăşurate şi conlucrarea cu armata, sunt oameni care se implică şi pe care militarii îi respectă.
Directorul D.S.P. B-N, dr. Anca Andriţoiu, a mulţumit I.S.U. pentru colaborare şi doreşte o ambulanţă SMURD în zona de Câmpie.
În final, prefectul judeţului, Ioan Ţintean, a apreciat activitatea ISU Bistriţa ca fiind una pozitivă, este nevoie de muncă preventivă în rândul populaţiei şi a elevilor.
A mulţumit mass-mediei pentru modul cum au relatat evenimentele, inclusiv ajutorul acesteia pentru stingerea incendiului de pădure din comuna Prundu Bârgăului, care a fost într-un loc greu accesibil, presa solicitând populaţiei să intervină şi să ajute, cărând apa în bidoane şi sticle.
I.S.U. „Bistriţa” a fost şi va rămâne o instituţie de încredere în rândul cetăţenilor din judeţ, fapt pentru care îi felicităm.
.....................................

Cititi editia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5