Istoria din spatele brandului Hugo Boss

Brandul Hugo Boss este unul dintre cele mai celebre din lume, datorită calității produselor și a inovațiilor cu care s-a remarcat în fața competitorilor. Vrei să afli care este istoria brandului care simbolizează eleganță, rafinament și detalii despre fondatorul german, Hugo Ferdinand Boss? Află toate acestea, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Cine a fost Hugo Boss?

Hugo Boss a fost fondatorul german care a înființat casa de modă cu același nume. Brandul avea sediul în Metzingen, în Germania, compania fiind fondată în 1924. Hugo Boss era un croitor care a început să creeze haine de protecție pentru muncitorii din fabrici, ulterior devenind principalul furnizor de uniforme militare pentru trupele SS, moment în care brandul cunoaște o etapă de dezvoltare.

 Când a fost înființat brandul?

Brandul Hugo Boss a fost înființat în 1924, atunci când în atelierele germane se confecționau uniforme pentru poștași și polițiști. Pentru că afacerea nu mergea prea bine, deoarece Germania se afla la începutul declinului economic care l-a adus pe Hitler la putere, firma a ajuns în pragul falimentului. Hugo Boss decide atunci că trebuie să răzbată pe timp de criză, de aceea încheie o înțelegere în anul 1931, în urma căreia firma rămâne cu un număr limitat de mașini de cusut. Nemulțumit de acest compromis care nu avea să-i propulseze afacerea, Hugo Boss se înscrie în Partidul Național Socialist în același an și devine un susținător al trupelor SS.

Loviturile de imagine ale brandului

Înscrierea lui Hugo Boss în Partidul Socialist i-a adus creatorului german un avânt, care nu a durat decât 5-6 ani, până când brandul a întâlnit primul punct de cotitură. În 1929, modestul creator a fost nevoit să închidă temporar fabrica din Metzingen. Aceasta a fost închisă pentru un an, timp în care Hugo Boss a căutat soluții pentru a depăși această criză. Soluția salvatoare a implicat confecționarea uniformelor naziste de care germanul se ocupa, pentru a-și salva afacerea modestă. 

 

Cu toate acestea, decizia de a se alătura naziștilor a fost luată pentru  a scăpa de faliment și pentru a-și crește vânzările, lucru care se întâmplă după anul 1931. Astfel, brandul Hugo Boss devine furnizor oficial al naziștilor, confecționând uniforme pentru SS și alte organizații de partid. Scandalurile nu întârzie să apară. Istoricii afirmă că Hugo Boss a folosit munca sclavilor și a prizonierilor din statele baltice pentru a acoperi cererile de uniforme din anii de război, în timp ce compania apare pe lista firmelor nemțești care au colaborat cu naziștii. La 51 de ani după moartea germanului Hugo Boss, în 1999, firma este chemată în judecată, pe motiv că a folosit munca forțată în timpul războiului. Se ajunge la o înțelegere dar compania este obligată să plătească daune de peste 700.000 euro.

 Moartea fondatorului și schimbările de marketing

Hugo Boss moare în 1948 iar compania continuă să confecționeze uniforme pentru poștași și polițiști, însă apar și costumele elegante, în anii 1950. Începând cu 1967, doi dintre nepoții lui Hugo Boss preiau conducerea și schimbă strategia de marketing. Astfel, între 1960 și 1970, marca Hugo Boss devine cunoscută pentru accesorii și costume de lux, iar marca devine exclusiv masculină. În 1990, brandul se orientează și către îmbrăcămintea sport și casual și se bucură de un imens succes. În prezent, compania are mii de magazine în toată lumea și este recunoscută sub trei branduri : Hugo, Boss și Baldessarini.

Produse celebre marca Hugo Boss

Marca Hugo Boss este renumită în prezent pentru numeroase produse. Chiar dacă brandul a rămas centrat pe costume masculine, pantofi, cămăși, sandale, jeanși sau cravate, în anii 1990 au creat și o linie vestimentară pentru femei, care cuprindea rochii, încălțăminte și lenjerie. Astăzi te poți bucura și de un parfum Hugo Boss, ideal pentru bărbații care preferă un parfum special, care să-i scoată în evidență. Hugo Boss este faimos și pentru ceasurile bărbătești de lux, care conțin cele mai bune materiale dar și pentru alte accesorii, precum ochelarii de calitate.

 Brandul Hugo Boss rămâne unul dintre cele mai cunoscute din lume, datorită hainelor de calitate, a produselor de îngrijire dar și a accesoriilor elegante.

Sursa foto: 

https://unsplash.com/photos/ipx0MAblngM

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5