Ionuţ Simionca: PMP a lansat o campanie de strângere de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

Deputatul Ionuţ Simionca, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o reprezintă a iniţiat o campanie de strângere de semnături la nivel naţional pentru susţinerea demersului legislativ de modificare a legii electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

         „La nivel naţional, PMP a început o campanie foarte importantă, prin care suntem hotărâţi să strângem un milion de semnături pentru a arăta dorinţa cetăţeanului de a reveni la două tururi. Noi, cei din PMP considerăm că este necesar, că nu e democratic ca un primar, cum e de exemplu Craiova, să fie ales cu 12% din voturi sau cu 7-8% din voturi, în alte localităţi din ţară. Trebuie să revenim la două tururi”, a declarat deputatul Simionca.

         Parlamentarul bistriţean a precizat că a înaintat o cerere către Primăria Bistriţa pentru acordarea unor locaţii pentru trei corturi, unde să poată fi strânse semnături. „Începând din acest weekend vom ieşi în stradă, ne veţi vedea activi, să vedem dacă cetăţenii îşi doresc alegerea primarului din două tururi. Majoritatea cetăţenilor îşi doresc acest lucru. Noi ne propunem să adunăm, la nivel de judeţ, undeva la 15.000 semnături”, a mai spus deputatul Ionuţ Simionca.

         Potrivit acestuia, trebuie „reparată această greşeală legislativă”, asta pentru că cu cât stă mai mult în funcţie un primar, cu atât e mai greu de a-i fi contracandidat şi de a câştiga alegerile împotriva lui. „Ştim foarte bine că cei din partidele mari au diferite tertipuri pe care le folosesc în campanii şi candidaţi care să rupă voturi, aşa că avem nevoie de două tururi”, a concluzionat parlamentarul PMP de Bistriţa-Năsăud.

 

 

 

 

Comentarii

28/04/18 08:37
Expert electoral

Aveți mare dreptate. Vă așteptăm și la Năsăud.

02/05/18 11:09
Bistritean

Ma, eu zic sa se faca in trei tururi ... sau chiar patru ... sau anual cate una... de ce nu ... , pana ce " iese ala care trebuie" ... ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5