Ionuț Simionca (PMP): Cer Guvernului să ia măsuri ferme pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru protecția bistrițenilor plecați la muncă în Italia

Într-o declarație politică susținută astăzi în Parlament, candidatul PMP la funcția de primar al Municipiului Bistrița, Ionuț Simionca, a cerut Guvernului să ia toate măsurile care se impun pentru protecția bistrițenilor plecați la muncă în Italia, expuși epidemiei de coronavirus. „Îmi exprim toată solidaritatea față de bistrițenii plecați de acasă la muncă în Italia, prinși, fără voia lor, în capcana epidemiei de coronavirus care a dus la pierderea de vieți omenești și la punerea sub carantină a mai multor orașe. Nimic nu mă bucură mai mult, în aceste zile, decât să aud la știri că nu există victime sau suspecți printre români – nici în Nordul Italiei și nici acasă, în țară. Pericolul însă nu a trecut, motiv pentru care cer autorităților române să acționeze cu fermitate pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru protecția românilor, oriunde s-ar afla ei”, a afirmat parlamentarul bistrițean.
În opinia acestuia, românii din Italia au tot dreptul să vină acasă, unde riscul de de expunere la coronavirus este mai mic. „Vă asigur că niciunul dintre românii plecați la muncă în străinătate pentru a aduce bunăstare familiilor lor din țară nu ar vrea să își îmbolnăvească mama, soția sau copiii din România. Tocmai de aceea, statul român trebuie să intre în dialog cu aceștia și să le ofere informații și să impună reguli la intrarea în țară, astfel încât extinderea epidemiei să nu fie posibilă. Nu în ultimul rând, sunt necesare și unele măsuri active de sprijin, cum ar fi distribuirea de măști de protecție, pe care oamenii nu și le mai pot procura din farmacii sau din alte magazine specializate”, a spus Ionuț Simionca la tribuna Parlamentului.
La finalul declarației sale politice, deputatul PMP a făcut un apel la calm și la solidaritate față de bistrițenii din Italia: „În fața acestei situații grave, este un bun moment în care ar trebui să ne unim cu toții eforturile pentru liniștirea populației! Pericolul este real, dar teama nu rezolvă problema, ci o înrăutățește! Dragi bistrițeni din Italia, sunt sigur că, împreună, vom trece și peste acest necaz”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5