Ionuţ Simionca (PMP): Am conştiinţa împăcată că în Parlament fac ceea ce trebuie. Legea STOP şi Legea Viişoara salvează vieţi

Deputatul PMP, Ionuţ Simionca, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că peste 100 de deputaţi de la toate formaţiunile politice vor susţine iniţiativa legislativă privind introducerea obligativităţii autovehiculelor de a opri la mesajul STOP afişat de autobuzele şi microbuzele şcolare.

         „Am reuşit să strâng 100 de semnături de la Camera Deputaţilor şi săptămâna viitoare voi merge la Senat, să mai strâng şi de la domnii senatori nişte semnături şi apoi voi depune această propunere legislativă. Eu aş vrea s-o numesc Legea STOP, acel dispozitiv care se instalează pe autobuzele şcolare şi atunci când este declanşat – copiii urcă sau coabă din mijlocul de transport – participanţii la trafic vor opri. Cei care încalcă legea se vor supune legislaţiei în vigoare”, a explicat Ionuţ Simionca.

Parlamentarul bistriţean a anunţat că va discuta această iniţiativă legislativă cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, iar dacă va primi aviz favorabil de la Guvern, atunci cu siguranţă parcursul de legiferare va fi unul mai rapid. „Încerc cât de mult să fac lucruri în beneficul cetăţenilor şi cu cât trece  mai repede o lege care salvează vieţi şi aduce siguranţă în viaţa copiilor noştri, cu atât mai bine”, a declarat deputatul Simionca.

Potrivit acestuia, această iniţiativă mai este susţinută de doi deputaţi bistriţeni, liberalul Robert Sighiartău şi social-democratul Daniel Suciu.

         În context, liderul PMP Bistriţa-Năsăud a precizat că are conştiinţa împăcată că în Parlament „face ceea ce trebuie”, menţionând de adoptarea proiectului privind obligativitatea amplasării barierelor la trecerile de nivel cu cale ferată, de pe drumurile europene, dar şi asigurarea vizibilităţii pe o distanţă de 150 m. „Am conştiinţa împăcată că în Parlament fac exact ceea ce trebuie, ceea ce le-am promis bistriţenilor. La 1 iunie s-a împlinit un an de la tragedia din Viişoara, unde cinci tineri şi-au pierdut viaţa, printre care o copilă de 12 ani. La un an după această tragedie am reuşit să trec prin Parlamentul României o lege, pe care aş vrea s-o numesc „Legea Viişoara”, ca să rămână în memoria bistriţenilor.(...)  Această lege care urmează să fie promulgată de preşedinte este o lege care va salva vieţi omeneşti”, a mai spus Ionuţ Simionca.

 

 

Comentarii

13/06/18 18:42
Comentariu

Propuneti , sau luati o initiativa legislativa domnul Ionut, ca macar studentilor care au fost sefi de promotie la terminarea studiilor facute la universitatile de la zi si celor din primele 5 locuri de frunte macar, sa le asigure statul locuri de munca prin repartitie, ca ne pleaca copiii foarte buni din tzara si se duc la straini , sa le faca alora plusvaloare si i-am scolarizat pe banii nostri publici .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5