Ion Moise, scrisoare către îngeri

Scriitorul şi jurnalistul Ion Moise, a trecut, în zi de duminică, la cele veşnice. Plecarea spre ceruri a colegului nostru ne-a îndurerat pe toţi.
Nu de mult l-am sărbătorit, împreună, la Casa de Cultură a Sindicatelor pe preşedintele Cenaclului “George Coşbuc”, Ion Moise, la 74 de ani, împreună colegii scriitori, cu cuvinte frumoase. Născut la 14 mai 1938 la Târgu Mureş, Ion Moise a urmat cursurile Facultăţii de Filologie din Cluj-Napoca (1963), apoi un curs post-universitar de ziaristică la Bucureşti (1973-1974). Profesor la Liceul „Bogdan Vodă” din Vişeul de Sus (1963-1971), redactor la ziarul „Ecoul” din Bistriţa (1971-1974; 1975-1982), directorul Şcolii Generale din Viişoara (1974-1975), bibliotecar la Biblioteca Judeţeană din Bistriţa (1982-1985) şi, din acest ultim an, redactor la „Ecoul”, apoi „Răsunetul”. Este membru fondator al revistei „Minerva” din Bistriţa, serie nouă, mentorul Cenaclului „George Coşbuc” din Bistriţa pe care-l coordonează de peste trei decenii, redactor şef adjunct al revistei bistriţene „Mişcarea Literară”. A debutat în 1968 în revista „Tribuna” din Cluj, cu schiţa Soarele, iar editorial cu romanul Orologiul, Ed. „Dacia”, Cluj-Napoca, 1982. A făcut parte din Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi din „Internaţional Organization of Jurnalists”, Praga, 1973. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România. Recent romanul istoric "Ochiul dragonului", versiune franceză, a fost lansat la Paris.
Recunoaşterea cititorilor săi, va fi rugăciunea care îl va bucura în ceruri pe bunul nostru prieten, Ion Moise, şi îl va ajuta să ajungă mai aproape de Dumnezeu.
Redacţia noastră este mult mai săracă fără profesionalismul senior-editorului Ion Moise, membru fondator al Răsunetului, cel care a dat numele ziarului după “Un răsunet” de Andrei Mureşanu.
Înmormântarea va avea loc marţi, de la ora 13.00, la Cimitirul de pe str. Tărpilui. Dumnezeu să-i aşeze sufletul bun în rândul celor drepţi. Am trimis o scrisoare către îngeri să primească în mijlocul lor sufletul unui om deosebit, Ion Moise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5