Ioana Ciunterei de la Liceul Economic Năsăud, preşedinte al Consiliului Judeţean al Tinerilor Bistriţa-Năsăud

Într-un context marcat de greva generală a angajaţilor din educaţie, după aproape 7 ani de absenţă, a fost constituit Consiliul Judeţean al Tinerilor Bistriţa-Năsăud, format din 31 de elevi, din liceele şi colegiile din judeţ. Alături de elevi, la acest eveniment festiv, au fost profesori şi directori ai instituţiilor şcolare din Bistriţa-Năsăud. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ   - Camelia Tabără, inspectorul şcolar general Cristian Nicula, inspectorul şcolar Georgeta Borş, deputatul Bogdan Gruia Ivan, au  girat constuirea noului for al tinerilor din Bistriţa-Năsăud, care vor avea misiunea de a-i reprezenta pe colegii lor, de a le apăra drepturile, obligaţiile şi libertăţile acestora, dar şi de a promova proiecte specifice vârstei lor şi nu numai. 

După intonarea Imnului Naţional al României, cei 28 de tineri prezenţi au depus jurământul de a face tot ce stă în puterea şi priceperea lor pentru binele tinerilor din Bistriţa-Năsăud.  

         Preşedintele Radu Moldovan, cel care a condus şedinţa de constituire, le-a precizat din capul locului că, potrivit legii, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este principala instituţie administrativă a judeţului. Acesta a punctat câteva dintre atribuţiile instituţiei şi domeniile pe care le gestionează, de la sistemul de sănătate public -  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cultura  - Centrul Judeţean pentru Cultură, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi Complexul Muzeal Judeţean, asistenţa socială - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, evidenţa persoanei, sport - CS Gloria 2018 BN. "Cea mai importantă responsabilitate este coordonarea, împreună cu cele 62 de consilii locale de la nivelul judeţului, a strategiei de dezvoltare a judeţului şi, de asemenea, coordonarea şi sprijinirea proiectelor de dezvoltare locală a celor 62 de consilii locale de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. (...) Suntem un Consiliu Judeţean performant, investiţiile publice din judeţ depăşesc două miliarde de euro, investiţiile publice ale Consiliului Judeţean şi a celor 62 de consilii locale, o medie foarte bună, de circa 7000 euro pe cap de locuitor. Media administraţiilor publice pe cap de locuitor în judeţul nostru este sensibil mai mare decât orice altă medie pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, nu doar din România", a declarat preşedintele Moldovan.

Acesta a menţionat că după constituirea Consiliului Judeţean al Tinerilor, în urma discuţiilor pe care le va avea cu viitorii conducători tineri, va fi stabilit şi un calendar de întâlniri. "Aştept de la voi un calendar de activităţi care să fie dedicate în mod special generaţiei voastre şi nu numai, şi singur că, pentru a doua parte a anului, pentru începutul anului viitor, ne gândim şi o să găsim şi soluţii financiare pentru a putea finanţa un anumit număr proiecte pe care voi să le gândiţi în cadrul Consiliul Judeţean al Tinerilor care să vină în sprijinul generaţiei voastre şi nu numai", a mai spus preşedintele Radu Moldovan.

Vicepreşedintele CJ, Camelia Tabără, i-a felicitat pe tineri pentru noul lor statut, menţionând că proiectele vor debuta din această toamnă. Aceasta s-a referit la colaborarea pe care Consiliul Judeţean al Tinerilor o va avea cu ADI Deşeuri BN – director Cristian Nicolae, ADI Turism în Bistriţa-Năsăud  - director Răzvan Cerceja  şi Centrului Europe Direct/Produs în Bistriţa-Năsăud – director Elena Bărbos. Inspectorul şcolar general Cristian Nicula le-a recomandat tinerilor să se întâlnească periodic, mai ales în mediul online, pentru a-şi susţine iniţiativele. „Suntem nişte tineri cu aspiraţii. Vă rog să îndrăzniţi, pentru că succesul în viaţă este al celor care îndrăznesc. Nici domnul preşedinte al CJ nu a avut experienţă la început, iar acum avem un politician de cinste al ţării. Îi mulţumim că este alături de noi prin proiecte. Dacă veţi avea o educaţie bună, o carieră de succes, cu siguranţă, dacă vreţi să activaţi în mediul politic, o veţi face cu succes. Condiţia e să aveţi back round profesional”, a declarat „generalul” bistriţean.

         Nu în ultimul rând, deputatul Bogdan Ivan le-a transmis tinerilor că vor putea schimba ceva în societate şi în viaţa lor doar atunci când îşi doresc cu adevărat. „MI-aş fi dorit din suflet ca la 16-17 ani să am ocazia să stau pe scaunele pe care staţi voi. Bistriţa-Năsăud este primul judeţ din România care oferă această oportunitate prin Consiliul Judeţean, Instituţiile nu sunt undeva într-un turn de fildeş, sunt făcute pentru oameni şi trebuie să fie cât mai aproape de ei. E o şansă unică. Prin deciziile pe care le veţi lua veţi putea modela şi influenţa viaţa celor 330.000 locuitori ai judeţului şi să puneţi amprenta generaţiei asupra a tot ce se va întâmpla în următorii ani în judeţ. Vă invit să profitaţi de această şansă. Nimeni nu va putea vorbi în locul tinerilor mai bine decât pot să o facă ei”, a declarat deputatul Ivan.

       Preşedinte al CJT Bistriţa-Năsăud a fost ales Ioana Ciunterei de la Liceul Economic Năsăud. Vicepreşedinţi au fost aleşi  Alex Luca Zăpârţan de la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa şi Lorena Andreea Bode de la Liceul Tehnologic Bistriţa. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5