Ioan Turc, preşedinte PNL BN: 90 de ani de la inaugurarea stadionului “Gloria”. Îmi propun să readucem în prim-plan etalonul sportului bistrițean. Nu vom demola nimic, cum au visat unii

În această săptămână, se împlinesc 90 de ani de la inaugurarea stadionului “Gloria”, printr-un meci desfășurat, în 29 mai 1930, între echipa de fotbal a Bistriței și cea a liceului din Năsăud. Actualmente purtând numele “Jean Pădureanu”, arena a fost lăsată de izbeliște după ce fusese renovată în 2008, cu nocturnă, instalații de irigat și de încălzire a gazonului, tabelă de marcaj electronică, sistem electronic de acces și ticketing.

În iunie se fac și 7 ani de la ultimul meci al Gloriei în prima divizie, problemele financiare și dezinteresul administrației municipiului fiind de netrecut. Dar ce pare a fi finalul trist al unei povești sportive de succes, încununată cândva cu trofeul Cupa României, ar trebui văzut doar ca un obstacol de etapă.

Peste 2 ani, se vor împlini 100 de ani de la înființarea clubului Gloria, iar un plan bine gândit de implicare a resurselor municipalității ar putea reda microbiștilor bistrițeni atât stadionul, lăsat acum în paragină, cât și clubul-fanion. Așa cum Primăria Bistrița a găsit recent de cuviință să finanțeze tirul cu arcul, așa ne propunem, cu o administrație liberală, să readucem în prim-plan etalonul sportului bistrițean.

Nu vom demola nimic, cum au visat unii. Vom reface baza din temelii și vom reintegra întrecerile în spațiul citadin, nu undeva pe coclauri. Centenarul Gloria va fi motiv de bucurie pentru noi toți, aici, în vechiul burg!
Ioan Turc, preşedinte PNL BN:

Comentarii

26/05/20 16:02
Remus

Ideea tâmpită a mutării stadionului "Jean Pădureanu" din Parcul Municipal Bistrita, undeva pe păsunea din Unirea apartine viceprimarului Cristian Niculae (alias Wannabe). Acesta s-a molipsit de la Cretu, cel care suferă de boala numită "mutarea statuilor". Motivul halucinant invocat de Wannabe este acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului. Omul acesta ori face pe prostul, ori poate chiar uită că există un proiect de amenajare a Pădurii Codrisor ca zonă de agrement extinsă a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa dărame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar să aplice hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate prin initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc.
De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului "Jean Pădureanu" este una falsa, deoarece spectatorii pot ajunge aici foarte usor chiar si pe jos. De asemenea, există si posibilitatea măririi numarului de locuri de parcare prin trecerea circulatiei auto si pe malul stâng al râului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si până în spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesară construirea unui pod peste râul Bistrita în fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apă existente in trecut in zona respectivă. Odată cu amenajarea strazii Codrisor se pot obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decât mutarea stadionului, ar fi ca Bistrita să aibă din nou o echipă de fotbal performanta precum "Gloria" de altădată. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii să se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. Faptul că National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane, ar trebui să fie o lectie si pentru edilii PSD-isti din Bistrita, cu idei putine si fixe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5