Ioan Turc: Ministrul Educației mi-a comunicat că situația din Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă

"Referitor la reducerea numărului unor clase de liceu, despre care discutasem cu conducerea ISJ pentru o altă abordare, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, mi-a comunicat telefonic că situația din județul Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă. Cel mai probabil, soluția identificată va fi cea pe care am enunțat-o deja, prin care ar urma să se diminueze numărul elevilor din clase. Important e să existe deschidere pentru probleme ce inițial par de nesurmontat" a declarat primarul Ioan Turc, preşedinte PNL BN.
Reamintim faptul că Ioan Turc a avut o discuție cu inspectorul școlar general, Mihai Mureșan, în care i-a solicitat să identifice soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul „Corneliu Baba” și a celei de muzică de la Liceul „Tudor Jarda”.
"Necesitatea reducerii claselor rezultase din înființarea de către ministrul Ecaterina Andronescu, acum 8 ani, a clasei 0, care funcționase în paralel cu clasa I, fără a fi prevăzută vreo variantă logică de preluare în licee a acelor elevi la finalul gimnaziului. Fac un apel către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, să dispună reducerea, cu caracter excepțional, a numărului de elevi per clasă pentru anul școlar 2021-2022. Această măsură ar permite păstrarea unui număr mai mare de clase, cu afectare mai mică a normelor didactice" delcara dimineaţă preşedintele PNL.

Comentarii

18/01/21 15:28
Toni

Interventia Președintelui PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, în scandalul claselor de liceu este corectă si necesară, dat fiind faptul că desfintarea unor clase la unele licee este lipsită de orice logică ducând indirect la „desfiintarea” profilului scolii respective. Un exemplu este cel de la Liceul de muzică ”Tudor Jarda” din Bistrita unde prin desfiintarea clasei de muzică dispare si profilul liceului. Adică va rămânea „liceu de muzică” fără muzică. Asemenea anomalii s-au petrecut in decursul timpului si cu profilul Liceului Tehnologic Agricol din Bistrita care a rămas fără profilul „Horticultură”, intr-un judet in care pomicultura ocupă un loc important in economia agrară. Samsarii imobiliari din fosta administratie locală PSD-istă atentează la la terenurile Liceului Tehnologic Agricol destinate loturilor didacrico-experimentale, după ce in anii trecuti au lăsat Statiunea Pomicola Bistriţa fără obiectul muncii, prin retrocedări dubioase, care au dus la decimarea drastică a suprafetelor cu livezile experimentale.
Vezi: https://rasunetul.ro/aniversarea-scolii-bistritene-de-horticultura-virus...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5