Ioan Turc: Îi anunţ pe toţi primarii să transmită proiectele de reţele de gaz la Ministerul Dezvoltării, nu doar la ADI Gaz!

Preşedintele PNL BN, Ioan Turc, a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că guvernul şi-a asumat proiectele de extindere a reţelelor de gaz, astfel că primarii care au documentaţiile tehnice elaborate pot să le transmită la Ministerul Dezvoltării Regionale, nu doar la ADI de la nivelul Consiliului Judeţean.

          „Am alocat un buget de 500 de milioane de euro pentru reţele noi de gaze naturale. România, ţară producătoare de gaze naturale, cu rezerve importante, nu are decât 30% dintre gospodării racordate, este valabil şi pentru Bistriţa-Năsăud. Îi anunţ pe toţi primarii care au studii de fezabilitate legat de înfiinţări de reţele de gaze sau de extinderi de reţele să le depună şi la ADI Gaz, dar în acelaşi timp să le trimită şi la Ministerul Dezvoltării pentru a asigura o celeritate din punct de vedere al începerii investiţiilor”, a explicat Turc.

          În context, Ioan Turc a prezentat o parte dintre măsurile pe care guvernul liberal le-a adoptat în această perioadă, menţionând „îngheţarea slariilor demnitarilor”, eliminarea supraaccizei la carburanţi, eliminarea recursului compensatoriu, eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, modificarea OUG 114. „Am crescut, prin bugetul anului 2020, componenta de investiţii cu peste 6,3 miliarde de lei faţă de 2019. Am deblocat proiectele majore de infrastructură, mă refer la autostrada Târgu Mureş – Iaşi şi Ploieşti – Braşov. Am crescut bugetul Ministerului Sănătăţii cu 2,4 miliarde lei. Am semnat contractul de finanţare pentru primul spital regional, cu suma de 5 milioane de euro. Am acoperit plata concediilor medicale restante de 8 luni, am majorat salariul minim cu 7,2% de la 1 ianuarie 2020. Am rezolvat problema transportului şcolar, începând cu anul şcolar 2020 copiii vor circula gratuit pe mijloacele de transport. Am triplat numărul de şcoli care beneficiază de programul pilot „O masă caldă””, a punctat Turc.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5