Ioan Turc a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă! Închiderea şcolilor se va face punctual, în funţie de cazuri

Primarul Ioan Turc a convocat, astăzi, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița, în calitate de președinte al acestui for. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre măsurile care se impun în contextul depășirii gradului de infectare de 3 la mia de locuitori.

La invitația primarului Ioan Turc, la întâlnire a participat și inspectorul şcolar general Mihai Mureșan care  a prezentat situația la zi în unitățile de învățământ din municipiul Bistrița, făcând precizarea că în majoritatea cazurilor cursurile de desfășoară în scenariul verde.

„Referitor la acest aspect, primarul Ioan Turc a propus o abordare punctuală pentru fiecare unitate de învățământ și evitarea unor decizii cu caracter general, tocmai pentru a nu se ajunge în situația închiderii tuturor școlilor chiar dacă doar la o mică parte dintre acestea se înregistrează cazuri de elevi sau cadre didactice confirmate pozitiv.

De asemenea municipalitatea are în derulare proceduri de achiziție pentru materiale și aparatură specifică - 391 de lămpi dezinfectante mobile pentru săli de clasă, 134 de sterilizatoare mobile, 100 de termoscanere pentru detectarea temperaturii etc. precum și circa 8.000 de tablete necesare pentru procesul de învățare online”, se arată în comunicatul transmis presei.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a votat propunerea Primarului Ioan Turc de a introduce o nouă linie de transport în comun în cartierul Viișoara și prelungirea traseului liniei de transport care deservește cartierul Subcetate. Cele două măsuri sunt menite să evite aglomerația din stațiile și mijloacele de transport în comun și să contribuie astfel la limitării efectelor și a răspândirii virusului.

 

Comentarii

29/10/20 15:17
Leon

Fostul ministru al Educației prof. univ. dr. Mircea Miclea sustine că școlile ar trebui să fie ultimele instituții care să fie închise și primele care trebuie deschise. El a atras atenția că învățământul hibrid este greșit aplicat în România. Totodată, școlile trebuie testate prioritar.
Argumentul profesorului Mircea Miclea pentru ca școlile să nu fie închise are la bază cifrele comunicate de Ministerului Sănătății care arată că, înainte de 15 septembrie, proporția copiilor şi adolescenților până la 19 ani care aveau Covid-19 era de 6,18%, iar acum după o lună si jumătate de la deschiderea anului scolar a ajuns la 6,53%, deci s-a inregistrat o crestere nesemnificativă de 0,35 % a celor infectati la acveastă categorie de vâtrstă.
Vezi: https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/mircea-miclea-scolile-nu-trebuiau-i...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5