Ioan Ţintean nu are partener de discuţie oficial la Partidul Conservator

*Radu Moldovan se întâlneşte cu Ionel Tompa

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, susţine că formaţiunea pe care o conduce nu îi tratează cu “indiferenţă”, “aroganţă” pe partenerii din Alianţa de Centru Dreapta, respectiv pe conservatori (n.n. – fapt sesizat de Ioanel Tompa, cu o zi înainte), iar întâlnirile nu au fost programate, deoarece PC nu şi-a anunţat oficial noul preşedinte interimar.

“Niciodată nu mi-a stat în caracter să subestimez o mişcare politică sau o altă structură politică din jurul meu, din judeţ, fie din Opoziţie, fie de la Putere. Eu sunt un om serios, în primul rând vreau să spun că nu comentez ieşirile domnului preşedinte de onoare Ionel Tompa, îi respect opţiunile. Îi respect catalogările pe care le face. Ştiu că este preşedinte de onoare, a participat şi la constituirea ACD la Bistriţa, alături de Sorin Roşu Mareş, pe care îl regret şi cu care eu am fost copreşedinte al ACD. Din păcate, eu sunt singurul copreşedinte al ACD şi nu am cum să mă întâlnesc în ACD pentru că nu am cu cine. Pentru că până astăzi, Partidul Conservator nu ne-a anunţat oficial, printr-o scrisorică, aşa cum se face, că la conducerea PC BN este cineva numit măcar interimar ca preşedinte. Aştept să-i văd, dar în mod protocolar, adică pe baza protocolului discutăm. Eu nu critic pe nimeni, nu ridic imnuri şi slăvi nimănui, iar dacă trebuie să ne vedem ne vedem, dar în baza protocolului”, a declarat Ioan Ţintean, în cadrul unei conferinţe de presă. În opinia sa, protocolul ACD ar trebui refăcut, după retragerea lui Sorin Mareş de la şefia PC BN.

Preşedintele PNL BN a menţionat că echipe comune ale USL, coordonate de Stelian Dolha şi Daniel Suciu, au ajuns în aproape 80% din localităţile judeţului, iar acolo unde Partidul Conservator are filiale, reprezentanţii acestei formaţiuni au fost invitaţi la întâlniri. “Ce-aţi vrea să fac mai mult? Probabil, domnul Tompa vede altfel lucrurile. Mie nu mi-a spus cum le vede”, a menţionat Ioan Ţintean.

În ceea ce priveşte “racolările” făcute de PNL din cadrul conservatorilor, reclamate tot de Ionel Tompa, liderul PNL BN a menţionat că astfel de situaţii nu s-au întâmplat după semnarea protocolului de colaborare în Alianţa de Centru Dreapta. “Ce a fost vara trecută, acum două veri, e altceva”, a spus Ioan Ţintean.

De cealaltă parte, preşedintele PSD BN, Radu Moldovan, a ţinut să menţioneze că se va întâlni cu preşedintele de onoare al conservatorilor bistriţeni, Ionel Tompa, ţinând cont şi de colaborările precedente. “Mie îmi place să-mi văd de treaba mea. Eu am felia mea, deci niciun moment, cât minţile vor rămâne la purtător, nu mă voi duce să dau sfaturi domnului Ţintean cum trebuie condus PNL, cum trebuie condus ACD, pe cine trebuie să desemneze. Este neproductiv, neprotocolar şi inelegant. Eu voi avea o discuţie cu dl. Ionel Tompa, pentru că noi aveam o obligaţie morală faţă de cei zece ani de sprijin ai Partidului Conservator. Eu îmi doresc această colaborare, am avut o colaborare foarte bună şi cu preşedintele Sorin Roşu Mareş”, a remarcat copreşedintele USL BN, deputatul Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5