Ioan Ţintean (ALDE), despre referendum: Le voi spune cunoştinţelor şi prietenilor să participe la referendum şi să voteze în spiritul bunelor rânduieli din România

Liderul ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă nu va face o campanie electorală pe tema subiectului supus consultării la referendumul din 6 şi 7 octombrie, însă va îndemna membrii să participe la vot şi să-şi manifeste propria voinţă.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ţintean a precizat că, nu mai puţin de 3 milioane de români îşi doresc „cu multă responsabilitate să se clarifice această noţiune, tradiţionalistă, această instituţie care stă la baza societăţii", iar ALDE, ca partid partener la guvernare alături de PSD, are obligaţia să organizeze acest referendum.

„Acest referendum nu aparţine nici Puterii, nici Opoziţiei, aparţine poporului român. Trebuie să explicăm cetăţenilor că niciun partid, în special dacă ne referim la cei din ALDE, nu organizăm şi nu susţinem acest referendum împotriva unei minorităţi sexuale. Se ştie foarte bine că săptămânile trecute au fost mai multe sondaje de opinie. Media este că 88% din români susţin ca instituţia familiei să fie definită ca formată dintr-un bărbat şi o femeie, iar dacă au fost întrebaţi liberalii din ALDE", au spus aşa: vor să aibă libertatea de a-şi exprima votul şi că 77% dintre ei vor vota în favoarea definirii familiei ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie", a declarat Ioan Ţintean.

Preşedintele ALDE B-N a precizat că formaţiunea „îşi va manifesta voinţa liber", fără o campanie electorală. „Nu ne vom duce în campanie, nu vom folosi niciun leu în sensul organizării campaniei de a veni cetăţenii la vot. Liberi şi în funcţie de voinţa fiecărui cetăţean, spunem că trebuie să vină la vot, că este bine să vină la vot şi să voteze în aşa fel cum îi dictează conştiinţa", a adăugat Ioan Ţintean.

Acesta a menţionat că în şedinţa Biroului Politic al ALDE a fost adusă în discuţie tema problemelor juridice care trebuie soluţionate în aceea ce priveşte partenerii de acelaşi sex, finalmente creionându-se o iniţiativă legislativă cu privire la uniunea consensuală sau parteneriatul civil. Asta vine ca urmare a nevoii de a da drepturi şi libertăţi în ceea ce priveşte drepturi la proprietate, educaţie, sănătate, asistenţă socială etc.

„Nu suntem împotriva minorităţilor sexuale, dar familia tradiţională din România sau România tradiţionalistă va merge pe această linie pe care credem că e bine. Aşa cum şi eu cred, aşa ne-au învăţat, educat, crescut părinţii noştri, aşa cred că trebuie să învăţăm, să educăm şi cultivăm spiritul tradiţionalist pentru copiii noştri. În ce mă priveşte, clar, voi face tot ce-mi stă în putinţă ca să solicit cunoştinţelor, prietenilor, colegilor să vină masiv la urne şi să voteze aşa cum cred ei, în spiritul bunelor rânduieli din România", a concluzionat Ioan Ţintean.

Comentarii

30/09/18 11:51
Cititor

Domnul Tinteanu, modificati intrebarea din Referendum si intrebati oamenii daca sunt sau nu de acord cu casatoria dintre homosexuali si cu asta basta . Toata lumea va vota cu NU , dar nu amestecati si nu imbatati oamenii cu o teorie de " popa beat " ... si nu amestecati CASATORIA cu notiunea civila si de dreptul familiei de FAMILIE , ca nu este una si aceiasi problema si nu se conditionaeaza una fata de cealalta .

02/10/18 11:11
Carcotas

Sa mergem si sa raspundem la o intrebare " na.roada " ... pusa cu*veste . De ce nu au pus intrebarea , daca din Constitutie, cuvantul " soti " sa fie inlocuit cu " barbat si femeie " ... si probabil era altceva, ca oricum la noi in tzara casatoria homosesualilor nu este permisa .
Nu legati familia de casatorie, ca nu este corect si nu se vor mai putea aplica legile civile si de dreptul familiei cu privire la notiunea de " familie " .
Va intreb : Daca io am 55 de ani, am 4 copii dintr-o relatie de concubinaj , mama copiilor a murit si am in intretinere ( pe capul meu ) si acesti copii si pe mama si " soacra " ... si un frate minor al fostei concubine cu care n-am fost casatoriti ( nici cu concubina nici cu mama si nici cu soacra... si nici cu minorul orfan ... ) dupa Referendum, inseamna ca eu nu mai am " familie " ? Imi preiau ei sarcinile care ma apasa si o sa-i intretina " ei " ... ? M-as bucura tare mult ... !
Efectiv eu nici nu ma duc la vot, ca nu vreau sa particip la risipa banului public si la "prostia " lor !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5