Ioan Ţintean: ALDE a dat startul campaniei preelectorale. Sorin Roşu Mareş, în cursa internă pentru europarlamentare

         Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Biroul Politic Naţional al formaţiunii a dat semnalul şi startul pentru începerea precampaniei şi pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în 26 mai.

Potrivit acestuia, până în 7 februarie a fost data limită până la care membrii ALDE au avut posibilitatea să-şi depună dosarul de înscriere în vederea desemnării listei de candidaţi. Din judeţul nostru, în cursa internă s-a înscris secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. De asemenea, a fost stabilită o listă de zece criterii în baza căruia vor fi evaluaţi candidaţii, printre care figurează expertiza şi CV-ul profesional, abilităţi de comunicare şi negociere, cunoaşterea unei limbi străine etc. Din Comisia de Evaluare, prezidată de liderul Călin Popescu Tăriceanu, face parte şi Ioan Ţintean, dar şi Daniel Chiţoiu, Graţiela Gavrilescu, Varujan Vosganian ş.am.d.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, sarcina de a coordona în calitate de director de campanie îi revine preşedintelui, care va fi însoţit şi ajutat de secretarul coordonator Constantin Braşoveanu, senatorul Ioan Simionca şi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş. La întâlnirea pe care am avut-o vinerea trecută la Şieuţ cu efectivul de partid, le-am solicitat colegilor mei să pregătească, până pe data de 22 februarie absolut toţi reprezentanţii în cele 313 secţii de votare din Bistriţa-Năsăud şi responsabilii pe fiecare localitate, peste secţiile de vot. (...) După ce Autoritatea Electorală Permanentă va elabora formularul pentru strângerea de semnături judeţului Bistriţa-Năsăud i s-a stabilit sarcina să adune 16.000 semnături”, a explicat Ioan Ţintean.

Liderul ALDE a explicat că în perioada următoare au fost stabilite o serie de evenimente de precampanie. Astfel, în 2 martie, la Bistriţa va ajunge europarlamentarul Norica Nicolai, când va fi organizată Adunarea Generală a Organizaţiei de Femei ALDE din Bistriţa-Năsăud. În 3 martie, la Silivaşu de Câmpie, va avea loc a doua ediţie a „Zilei mecanizatorului”, coordonată de secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, în cadrul căreia vor fi prezente somităţi din domeniul agricol, dar vor fi premiaţi şi cei mai buni mecanizatori din zona de Câmpie. De asemenea, sunt programate şi alte întâlniri la Dumitra, Telciu, toate până în 26 aprilie, când se va intra efectiv în campania electorală.

În context, senatorul Ioan Simionca, a menţionat că la aceste evenimente va propune să fie şi o parte culturală, la care să participe ansamblurile şi formaţiile folclorice locale, pentru a le da posibilitatea să se exprime artistic. "Mi-aş dori ca toţi cei care sunt meşteşugari din această zonă, sau din alte zone, să fie prezenţi, să-şi poată expune produsele acolo în aşa fel încât să venim şi în prijinul lor, să le dăm curaj să continue activităţile. Vom avea şi invitaţi de marcă, în aşa fel încât aceste întâlniri să aibă succes şi să fie benefice pentru toţi locuitorii localităţilor respective", a adăugat senatorul Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5