Ioan Sbîrciu (PDL): Mă dezic de modul de comportament al domnului ministru Şeitan

Miniştrii Muncii şi Finanţelor sunt găsiţi vinovaţi pentru cozile de la ghişee chiar de proprii lor colegi de partid. Unul dintre ei este vicepreşedintele PDL Ioan Oltean care a văzut la televizor haosul de la ghişeele unde se depun declaraţii pentru veniturile obţinute din venituri independente, în timp ce senatorul PDL Ioan Sbîrciu îi reproşează ministrului Muncii faptul că nu a oferit cadru on-line de plată a acestor obligaţii fiscale.

De profesie artist plastic, senatorul PDL Ioan Sbîrciu i-a transmis cu ironie ministrului Muncii, Mihail Şeitan, că artiştii nu sunt ,,oamenii de la ţară, din vârf de munte” şi au auzit de plăţi on-line.

,,Întotdeauna am susţinut că ar fi bine să fie în Guvern, specialişti, eu considerându-mă din partea specialiştilor, dar când l-am văzut pe domnul ministru Şeitan în situaţia în care s-a aflat, cred că trebuie să existe în Guvern şi oameni politici, pentru că până la urmă pot să facă gafe care afectează partidul care îi susţine. Chestiunea aceasta cu atingerea, jignirea a unor personalităţi din domeniul literar, din domeniul artistic, cu impozitarea unor drepturi de autor. Normal dacă este lege, impozit trebuie să plătească toată lumea, dar modul cum s-a procedat este greşit. Faptul că nu le-au oferit cadru să poată plăti on-line este o foarte mare greşeală, oamenii aceştia nu sunt de la ţară, din vârf de munte. Mă dezic de modul de comportament al domnului ministru Şeitan”, a afirmat, vineri, senatorul PDL Ioan Sbîrciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a criticat modul în care miniştrii Şeitan şi Vlădescu au gestionat această problemă, precizând că nimeni nu a criticat măsura impozitării, ci modul cum a fost organizată această activitate.

,,Nu aş reproşa Guvernului, aş reproşa în mod evident celor doi miniştri care gestionează şi ar fi trebuit să gestioneze acest domeniu. Mi-am exprimat într-un interviu, nemulţumirea faţă de modul cum a fost gândită această obligaţie de plată a drepturilor de autor şi aici aş face o paranteză, şi este vorba de cei care desfăşoară activităţi independente, care trebuie impozitate. Vă rog să reţineţi un lucru, nimeni nu a criticat măsura impozitării, s-au adus critici serioase la modul cum a fost organizată această activitate de depunere a formularelor necesare în această privinţă”, a spus Ioan Oltean.

Liderul judeţean PDL B-N respinge acuzele social-democraţilor potrivit cărora noile reglementari în domeniul drepturilor de autor reprezintă un abuz, o tendinţă de umilire a ziariştilor şi a intelectualilor în general.

,,Pesediştii neglijează un lucru esenţial, ordonanţa ajunge în parlament şi acolo ea poate fi corectată, nu ne putem permite să sancţionăm un segment atât de important cum este cel al ziariştilor, doar pentru că, ştiu eu, ei nu manifestă simpatie faţă de partidul de guvernământ. Vă asigur că această afirmaţie a PSD este rău-voitoare şi ea se înscrie într-un comportament adecvat acestui partid”, a subliniat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5