Ioan Pop – cu „Imagini din Levant”

Bistriţeanul Ioan Pop, un renumit autor de versuri, un cunoscut în lumea lirică, ne-a surprins plăcut cu un nou volum de poezii, intitulat „Imagini din Levant”, apărut la cunoscuta Editură Karuna, în 2015, într-o ţinută grafică deosebită.
Lansarea noului volum a avut loc la Casa Cărţii „N. Steinhardt”, Librăriile Aletheia Bistriţa, în prezenţa unui numeros public avizat.
La începutul frumosului volum, autorul mulţumeşte sponsorului – Cafeneaua Rossmarkt din Bistriţa, în special managerului Ana Petraşc, o iubitoare de literatură şi mai ales de poezie bună, fără de care această carte n-ar fi văzut lumina tiparului, cât şi creatorului copertei – Lucian Dobârtă.
Volumul cuprinde 63 de poeme de o mare profunzime, are 110 pagini, iar Ana Adam şi Andrei Spuma consemnează, pe ultima copertă, impresii deosebite faţă de puterea de creaţie a autorului, „cu ecouri pillatiene şi argheziene”.
Despre valoarea autorului şi valoarea creaţiei lui, respectiv a volumului, au vorbit cu argumente şi exemplificări, scriitorii Elena M. Cîmpan, Virgil Raţiu, poetul Adrian Goia, Dana Bojor, care a susţinut şi un superb recital liric din volumul „Imagini din Levant”, cei doi demonstrând că ştiu să creeze atmosferă de înaltă vibraţie poetică.
În finalul lansării, autorul Ioan Pop a mulţumit gazdelor, celor prezenţi, vorbitorilor şi a acordat numeroase autografe.
A fost o seară cu mărgăritare de versuri, de o înaltă ţinută spirituală, cu oameni care ştiu să aprecieze frumosul şi valorosul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5