Ioan Peteleu, viceprimar PNL: Voi demisiona doar în momentul în care Consiliul Local va decide schimbarea mea

Am observat în articolele din presă că mi s-a cerut, mi se cere demisia. Vreau să vă reamintesc că eu am fost ales în această funcţie de către Consiliul Local al municipiului Bistriţa. În momentul în care Consiliul Local va propune schimbarea mea şi, bineînţeles, va fi adoptată hotărârea respectivă, mă voi supune acelei hotărâri. Până atunci nu consider că trebuie să fac acest gest,cred că m-am comportat onorabil şi faţă de cei care m-au ales consilier şi faţă de cei care m-au ales ca viceprimar, a declarat viceprimarul PNL Ioan Peteleu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Peteleu a pus că nu se poate vorbi de o echipă în jurul primarul Ovidiu Creţu, deoarece de doi ani de când este viceprimar, nu a fost niciodată consultat vizavi de buget, vizavi de alte proiecte sau aspecte cotidiene din administraţie.

"În interviul primarului Ovidiu Creţu am citit despre o echipă din care eu nu fac parte. Probabil, că nu numai eu. Vreau să vă spun că am lucrat şi pot să lucrez în orice echipă în care există respect reciproc, profesionalism, spirit inovativ, receptivitate la schimbare, să zic aşa, stimularea participării fiecărui membru la atingerea obiectivelor pe care şi le propune acea echipă, unitate şi comunicare. Nu vrea să mă plâng şi să mă victimizez, dar de doi ani, de când sunt în acea echipă , nu am fost niciodată consultat, nici vizavi de buget, nici vizavi de alte proiecte sau alte aspecte, să zic aşa cotidiene din administraţie. Consider că nu a fost o comunicare eficientă. Chiar şi atunci când există opinii în contradictoriu, critici sau păreri diferite, liderii adevăraţi trebuie să aibă capacitatea de a extrage şi de a analiza contrariile respective, care pot conduce la evoluţie”, a afirmat viceprimarul PNL.

În locul domnului primar, mi-aş da demisia din PSD Bistriţa

Ioan Petelu a precizat că nu este singura persoană care are o asemenea opinie vizavi de primarul Ovidiu Creţu. El a făcut referire la Ioan Gaftone, membru PSD, soţul secretarului municipiului Floare Gaftone, care l-a acuzat pe Creţu de o atitudine bolşevico-trotskistă.

"Nu am fost singurul care şi-a exprimat o asemenea opinie. Domnul colonel Gaftone care face parte din organizaţia municipală PSD, în care domnul primar are funcţia de preşedinte executiv, a avut o reacţie mult mai dură decât a mea. A sesizat o atitudine bolşevico-trotskistă. Eu, sincer să fiu, în locul domnului primar, mi-aş da demisia din acea organizaţie. Dacă un coleg de al meu din organizaţia municipală PNL ar avea o asemenea părere faţă de mine, aş face gestul acesta. Este o altă organizaţie în care se constată o asemenea atitudine. Nu cred că o persoană cum e secretarul municipiului care este în funcţia respectivă de ani buni, poate fi acuzată de lipsă de profesionalism. Nu cred că este normal să conteşti şi să judeci pe oricine care are păreri diferite faţă de părerile tale. Nu cred că aceasta este atitudinea unui lider modern care doreşte să conducă o echipă, mai mult decât atât o administraţie, pentru că după părerea mea, echipa nu este formată din 20-25 de oameni. Echipa din Primăria Bistriţa este formată din totalitatea funcţionarilor publici care sunt angajaţi în această instituţie”, a subliniat viceprimarul PNL.

Peteleu a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, zilnic, între orele 10.00-12.00, va acorda audienţe tuturor cetăţenilor interesaţi şi va depune o sesizare privind anumite aspecte de nelegalitate la organizarea concursului penru funcţia de administrator public.

,,Astăzi (n.r. – joi, 2 octombrie) vom depune o sesizare în baza art. 37 din HG 286/2011 privind aspecte de nelegalitate a acestui concurs. Nu vorbim de persoane sau de persoana care şi-a depus până în acest moment documentele pentru a participa la acel concurs.

Începând de săptămâna viitoare, zilnic, între orele 10.00-12.00, voi acorda audienţe tuturor celor care au probleme, bineînţeles, în afara programului de audienţe organizat de primărie. Cetăţenii pot să vină să îmi spună păsurile şi voi încerca să le rezolv probleme lor”, a concluzionat viceprimarul PNL Ioan Peteleu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5