Ioan Peteleu solicită convocarea de urgenţă a comisiilor reunite din CL Bistriţa pentru dezbaterea petiţiilor pe urbanism!

SCRISOARE DESCHISĂ

 

Adresată președinților comisiilor de specialitate ale Consiliului Local:

C1 – Comisia economică – Camelia Tabără – PSD, Președinte;

C2 – Comisia pentru dezvoltare urbană – Constantin Rus – PSD, Președinte;

C3 – Comisia juridică și administrație publică locală – Alexandru Bria – PSD, Președinte;

 

Stimată doamnă președinte/Stimate domnule președinte,

 

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local al Municipiului Bistrița, în virtutea respectări art.73, al. (1), (2), (3) și aplicării art. 68 – 72 din Regulament, în vederea soluționării petițiilor și solicitărilor adresate primăriei și Consiliului Local pe probleme de urbanism și disciplină în construcții, vă solicit respectuos să convocați de urgență o ședință a comisiilor reunite (C1, C2, C3) în care să fie dezbătute aceste petiții și solicitări.

Până la data ședinței, primarul și serviciile din executiv subordonate primarului, cu atribuții în domeniul urbanismului și disciplinei în construcții, vor prezenta rapoarte detaliate cu privire la problematica în cauză începând cu intrarea în vigoare a HCL nr.136 din 14.11.2013, astfel:

·         cereri de certificate de urbanism respinse (motivul respingerii)

·         cereri de autorizații de construire/desființare respinse (motivul respingerii)

·         procese verbale de contravenție (inclusiv descrierea faptei contravenționale și cuantumul amenzii aplicate; măsuri necesare pentru încadrarea lucrărilor în prevederile autorizației sau de desființare a lucrărilor executate fără autorizație)

·         certificate de atestare edificare/extindere construcții eliberate (inclusiv observațiile făcute în procesele-verbale de recepție la terminarea lucrărilor).

Rapoartele vor fi semnate de conducătorii serviciilor respective și aprobate de primarul Municipiului Bistrița.

În baza ART.24.al.(3) din Regulament, solicit ca ședința comisiilor reunite să fie publică în așa fel încât să poată participa orice persoane/părți interesate și reprezentanții mass-media.

Procesul verbal al ședinței va fi transcris din înregistrările audio și va fi făcut public pe site-ul primăriei, la secțiunea corespunzătoare.

 

Ioan PETELEU, Consilier local PNL

Comentarii

20/12/18 11:06
cititor de Bistrita

No uitati asa in urma cu 9 ani, am depus documentatia pentru autorizarea unei constructii ( casa de locuit ) si nici dupa 10 luni de zile nu mi-au rezolvat cererea de a trebuit sa incep lucrarile la casa fara autorizatie de constructie.
Au venit nemernicii de la Politia Locala si m-au amendat , chipurile ca mi-am permis sa incep constructia fara autorizatia pe care EI purtau vinovatia ca nu s-au " adunat " in acesta comisie, unde sunt legati unul de altul si daca nu se aduna toti ( din diferite motive ) nu-ti da nimeni autorizatie... si esti nevoit sa incalci legea .
M-au amendat nemernicii si bine-nteles ca la Judecatorie am obtinut anularea p.v. ca nu a fost din vina mea si nici muncitorii constructori nu puteau sa mai astepte, odata contractati, ca riscam sa raman fara muncitori si sa plece la alta lucrare .
Una era daca incepeam lucrarea fara nici o documentatie tehnica ... si alta pentru ca ... " nu au reusit ei sa se adune " ... sa-mi rezolve cererea ... ( Dar n-am fost singur in aceasta situatie ) .
Domnule primar, cred ca ar trebui sa faceti un pic de ordine in acasta "comisie " si indiferent ca se "aduna " toti sau ba, sa dati cursul legal solutionarilor la timp al cererilor, sa nu mai fie nevoita lumea sa inceapa lucrarile fara autorizatia respectiva , ba ca unul este in concediu, ba ca unul este bolnav, ba ca celalalt este plecat din tzara... etc. etc. etc. sau ca nu i-a dat ma-sa " tza.tza "... in acea zi ...
Ar trebui sa existe " mebrii suplianti " astfdel cand lipseste " ALFA " ... sa rezolve " BETA " problema si sarcina de serviciu respectiva ... Ce-i asa de complicat ? De ce-i musai doar o " persoana unica " de ... neinlocuit ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5