Ioan Peteleu: Din când în când, Ovidiu Creţu dezinformează vizavi de execuţia bugetului

 Fostul viceprimar liberal Ioan Peteleu susţine că pe tema execuţiei bugetare şi a unor investiţii, „din când în când”, edilul municipiului Bistriţa „dezinformează”, o astfel de situaţie fiind în cazul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”.

         „Acum o lună de zile, primarul Ovidiu Creţu a făcut o declaraţie vizavi de unul dintre proiectele care se derulează în municipiul Bistriţa, şi anume, reabilitarea Centrului Municipal de Cultură. A declarat că acest proiect are puţine şanse de a se finaliza în acest an. Nu ştiu care a fost considerentul pentru care a făcut această afirmaţie, pentru că săptămâna trecută am avut o şedinţă a comisiilor reunite în care executivul ne-a prezentat o situaţie a tuturor proiectelor cu finanţare europeană. Din acea situaţie rezultă că lucrările la acel proiect sunt realizate şi decontate în proporţie de 56%. Am pus întrebarea chiar la modul acesta, dacă proiectul se va finaliza în termen. Ni s-a răspuns de către executiv că acel proiect se va finaliza la termen şi că singurul proiect care nu se va încadra în termenele stabilite va fi Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

Ca urmare, considerăm că, din când în când, nu cunoaştem motivele, Ovidiu Creţu dezinformează sistematic vizavi de execuţia bugetului”, şi-a argumentat declaraţia Peteleu.

Liberalul a ţinut să menţioneze că astfel de declaraţii ar fi „un model PSD”.

         „Credem că este modelul PSD, pe care-l aplică PSD. Observaţi şi la nivel naţional, nu se demarează nicio investiţie importantă, se ţin banii pentru anul viitor, pentru alegeri şi nu cred că vom avea deschise anul viitor, încă din luna februarie, zeci de şantiere”, a spus Ioan Peteleu.

         Liberalul a reclamat şi modul în care se desfăşoară lucrările la un alt proiect cu finanţare europeană, cel privind reabilitarea pasajelor, proiect care ar fi putut fi finalizat „dacă se ţineau frâiele mai bine”.        

Comentarii

16/07/15 13:18
Vizitator

Interesul poarta fesul. În anul 2011, la finalul primului mandat a lui Cretu s-a anunţat începerea lucrărilor de asfaltare pe 11 străzi de la periferia municipiului, fiind vorba despre străzile Moşilor, George Enescu, George Mateiu, Mioriţei, Livezi, Matei Eminescu, precum şi câteva străzi din localităţile componente Viişoara, Unirea sau Sigmir. Dintre acestea, primele străzi care vedeau asfaltul erau Moşilor şi George Enescu. Prima reabilitată a fost strada Moşilor, după care, un an mai târziu, a urmat şi George Enescu.
Primarul argumenta la acea vreme alegerea străzii pe care locuieşte pentru reabilitare prin faptul că acolo există 5 blocuri, fiind singura stradă neasfaltată cu un număr aşa mare de locuinţe.
La finele anului 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi directorul adjunct al DGFP BN, Cristian Parasca au hotărât să doneze Primăriei Bistriţa 260 de metri pătrați de teren, din suprafata pe care cei doi si-au construit locuinte. Acea suprafaţă de teren este situată în municipiul Bistriţa, pe strada Ulmului. Terenul de 260 mp se va înscrie în proprietatea publică a municipiului Bistriţa, la „Drumuri comunale, vicinale, străzi cu trotuarele aferente şi parcări”, poziţie nouă, aferent străzii Ulmului. Drumul fiind unul de pământ şi dacă municipalitatea va accepta oferta, în timp va fi nevoită să îl asfalteze. Evident, primarul Ovidiu Crețu, nu i-a lasat pe cei doi sa astepte si anunțat o investiție STRATEGICĂ pe 2014: asfaltarea străzii președintelui CJ, Radu Moldovan! Modernizarea străzii Ulmului este una din prioritățile Primăriei Bistrița.
Practic, Ovidiu Crețu îi face un favor președintelui PSD și îi modernizează drumul spre vilă, mai ales că șeful PSD a alocat din bugetul județului un milion de lei către bugetul local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5