Ioan Oltean: Vă asigur, că până în septembrie, România va adera la spaţiul Schengen

România este la un pas de intrarea în spaţiul Schengen, şi cu certitudine acest lucru se va întâmpla în toamna acestui an, şi nu va fi amânat, aşa cum mulţi răuvoitori au gândit-o şi au spus-o, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general PDL, Ioan Oltean.

Întrebat de un jurnalist, cum comentează reacţia guvernului olandez în privinţa cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după o perioadă de probă pentru cele două ţări, Oltean a răspuns:

,,Până la toamnă, Olanda se mai gândeşte. Vă asigur, că până în septembrie, România va adera la spaţiul Schengen. Orice noapte e un sfetnic bun, chiar şi pentru olandezi”, a precizat Oltean.

Guvernul olandez se va pronunţa în 2012 în privinţa cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după o perioadă de probă pentru cele două ţări, a anunţat joi ministrul pentru Imigraţie, Gerd Leers.

,,Este încă prea devreme pentru a lua o decizie şi va dura fără îndoială până vom fi în măsură să facem acest lucru”, a declarat el, la o zi de la votul Parlamentului European în favoarea aderării celor două ţări, membre UE din 2007.

Pentru integrarea unor noi membri, este necesară unanimitatea celor 26 de state membre ale spaţiului Schengen.

Trei ţări din cadrul UE, Marea Britanie, Irlanda şi Ciprul, nu se află în acest spaţiu, la care au aderat în schimb Elveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein, care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Guvernele ţărilor membre ale spaţiului Schengen aşteaptă publicarea, în iulie, a raportului Comisiei Europene privind reformele justiţiei şi corupţiei din cele două ţări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5