Ioan Oltean: Emil Boc a fost cinstit cu românii, ceea ce nu i se poate atribui azi lui Victor Ponta

Emil Boc a fost cinstit cu românii, ceea ce nu i se poate atribui azi lui Victor Ponta, premierul care conduce guvernul ,,taxă”. De la începutul anului şi până acum principala preocupare a Guvernului Ponta a fost aceea de a creşte taxele, impozitele, de a identifica noi taxe şi noi impozite, a declarat liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.


Acuzaţiile lui Oltean vin după ce, în scrisoarea de intenţie către FMI, au fost prevăzute noi taxe şi impozite, ce vor intra în vigoare din prima zi a anului viitor.


,,România se conturează în acest moment ca una dintre ţările cu cea mai slabă predictibilitate fiscală, una dintre cele mai nesigure ţări din UE în ceea ce priveşte predictibilitatea fiscală, garanţia şi siguranţa investiţiilor şi mai ales a investitorilor străini. Guvernul Ponta este campionul modificărilor Codului Fiscal şi ale Codului de procedură fiscală. În mai puţin de 15 luni de guvernare, 25 de modificări s-au produs, aproape două modificări pe lună, un record absolut.


Guvernul Boc a diminuat salariilor bugetarilor, e adevărat, Guvernul Ponta îşi bagă mâinile în buzunarele tuturor cetăţenilor din această ţară. 21 de taxe şi de impozite au fost create în România de la începutul guvernării Ponta şi până acum. Nimeni nu a rămas netaxat, de la agricultor, până la pensionar, de la micul întreprinzător la marele întreprinzător, de la funcţionari până la privat. Ponta şi-a introdus mâna în buzunarul fiecăruia. Nenorocirea este că şi în viitor, previziunile nu sunt deloc optimiste”, a precizat Ioan Oltean.


Oltean a mai spus că Guvernul Ponta nu a negociat bine scrisoare cu FMI pentru că aceasta se axează pe noi impozite şi taxe şi ar fi trebuit să aplice propunerile PDL de relaxare fiscală, adică reducerea cotei unice la 12%, a CAS cu 5%, creşterea salariului minim pe economie la 1.000 de lei.


,,PDL critică la modul foarte serios şi ferm această preocupare principală şi majoră a Guvernului USL în privinţa majorării taxelor şi a impozitelor în privinţa identificării de noi biruri pe cetăţeanul român şi cere Guvernului să ia în calcul programul de îmbunătăţire fiscală, pe care PDL l-a depus la Parlament, care are în vedere diminuarea cotei unice de la 16% la 12%, diminuarea contribuţiei sociale cu 5 puncte, creşterea salariului minim de la 850 la 1.000 de lei şi scutirea de impozit a profitului reinvestit. Sunt patru măsuri de relansare fiscală pe care PDL le-a depus într-un proiect de lege la Parlamentul României.


PDL va susţine orice măsură care are în vedere relansarea economică a României şi va avea o atitudine critică, de nesusţinere a oricărei măsuri care vizează în continuare creşterea impozitelor, identificarea de noi taxe şi impozite”, a concluzionat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5