Ioan Oltean: ,,Condamn la modul ferm, ieşirile lui Vlădescu şi Şeitan. Cer premierului Boc să manifeste mai multă exigenţă”

Pentru a nu mai introduce spaime nefondate în rândul populaţiei, referitoare la măsuri nepopulare, dar care nu au fost deocamdată aprobate, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean i-a cerut public, premierului Emil Boc, ,,să manifeste mai multă exigenţă, mai multă severitate faţă de acei miniştrii care fac afirmaţii personale”.

Ioan Oltean a făcut referire directă la miniştrii Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi cel al Muncii, Mihai Şeitan, cărora le-a adus la cunoştinţă că riscă plecarea din Guvern, dacă nu dau dovadă de profesionalism şi de responsabilitate. Oltean le-a imputat celor doi problemele de imagine pe care le-au provocat, mai întâi Şeitan prin declaraţiile legate de acordarea diferenţiată a alocaţiilor pentru copii, iar Vlădescu pentru că a avansat ipoteza impozitării pensiilor.

,,În asemenea situaţii de criză, iniţiativele personale, ideile personale ale unor miniştri care nu se suprapun cu voinţa Guvernului şi cu voinţa partidelor aflate la guvernare sunt inacceptabile, sunt nepermise şi ele nu trebuie să aibă loc, pentru că o idee a unui ministru care nu corespunde realităţii şi gândirii politice a PDL poate să bulverseze şi mai mult societatea, poate să creeze o stare de nesiguranţă şi mai mare, şi mai mult, poate să adauge o grijă în plus cetăţeanului de rând, o grijă inutilă. Ori, cei care îşi pot permite să adauge cetăţeanului o grijă în plus, ca membri ai Guvernului, nu au ce căuta în Guvern. Membrii Guvernului trebuie să fie responsabili, şi atunci când fac o afirmaţie trebuie să aibă garanţia că afirmaţiile făcute sunt în strictă concordanţă cu voinţa Guvernului Boc, şi totodată cu voinţa PDL, aflat la guvernare. Dacă îşi asumă afirmaţii care nu corespund acestor date, atunci îşi asumă şi riscul de a pleca din Guvern, pentru că este nedrept ca efortului imens pe care îl fac premierul Emil Boc, Guvernul Boc şi PDL, în ansamblul lui, să li se adauge neperformanţe sau propuneri nerealiste, propuneri care nu au fost în centrul gândirii noastre politice şi economice”, a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

De asemenea, Oltean i-a imputat premierului Emil Boc, indulgenţa manifestată vizavi de declaraţiile celor doi miniştri. Vicepreşedintele PDL a mai spus că PDL are oameni profesionişti, capabili, în orice moment să preia portofoliile celor două ministere.

,,Asemenea afirmaţii fac mult rău partidului şi Guvernului, şi de aceea, eu cred, şi o cer public, premierul Boc trebuie să manifeste mai multă exigenţă, mai multă severitate faţă de cei care fac asemenea greşeli. PDL nu îşi poate permite să greşească, astăzi. Premierul Emil Boc nu îşi poate permite să greşească, iar cei care greşesc trebuie să plătească, iar plata pentru asemenea greşeli este plecarea din Guvern. Cine crede că nu dispune de profesionalismul, de responsabilitatea necesară, nu trebuie să rămână.(…) Eu condamn la modul ferm, ieşirile respective, şi încă o dată cer premierului Boc să nu mai manifeste toleranţă, să nu mai manifeste îngăduinţă faţă de cei care adaugă, într-un mod nepermis şi inexact, o grijă, în plus, cetăţeanului din România”, a concluzionat Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5