Ioan ES. Pop, Marele Premiu al Festivalului George Coşbuc

Juriul celei de-a XXXII-a ediţii a Festivalului Naţional de Poezie George Coşbuc, format din George Stanca – preşedinte, George Vulturescu, Olimpiu Nuşfelean, Virgil Raţiu şi Emil Dreptate a hotărât ca în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea poetului de la Hordou, Marele Premiu să fie acordat scriitorului Ioan ES. Pop din Bucureşti pentru volumul Arta fricii, apărut la Editura Charmides.
După cum ne informează Alexandru Câţcăuan, coordonatorul Colocviilor George Coşbuc, premiile din acest an au fost primite de Grigore Chiper – Chişinău pentru volumul Formalităţi – Ed. Charmides, Vasile George Dâncu – Cluj Napoca, pentru volumul Universul Mama- Ed. Casa de Editură Max Lecher, Gavril Pompei Cocean pentru Volumul Inorogul şi oglinda – Ed. Şcoala Ardeleană, Vasile Dâncu – Runcu Salvei pentru Volumul 75 poeme -Ed. Şcoala Ardeleană. Premiul pentru debut l-a primit Maria Pop Ujică, din Bistriţa pentru volumul Sub imperiul clipei, Ed. Charmides. Menţiuni speciale au fost acordate pentru Victor Munteanu din Bacău pentru volumul Rănirea vederii, Ed. Fundaţiei Culturale Camcicov, Nicolae Scheianu din Baia M are pentru volumul Pietre din potop, Ed. Vinia, Elena Mândru din Iaşi pentru volumul Vântul dintre aripi, Ed. Pim, Sorin Cotlarciuc din Iaşi pentru Iluzii doar iluzii, Ed. Pim, Vasile Larco din Iaşi pentru Cânta un sturz printre ciritei, ed. Pim, Slavco Almăjan din Voivodina – Serbia pentru Fotograful din Ronkonkoma, Ed. Libertatea Panciova.
Premiile vor fi acordate marţi la Coşbuc, la Casa Memorială a poetului.

Comentarii

19/09/16 19:02

Extraordinar! Fain juriu! Au făcut parte trei proletcultişti: Nuşfelean, Raţiu şi Dreptate! S-a învârtit Coşbuc în mormânt!

20/09/16 00:13

N-ai nume, Cotutescule! Nu ti se vede nici numele din rahatul in care esti inecat!

20/09/16 08:14
George Carp

Proletcultiştii au, pe lângă alte pene şi pe aceea de ciripitori, nu-i aşa domnule Cotutescu? Domnul Dreptate a fost un mare tovarăş!

20/09/16 08:47
George Carp

Ce-ar fi să-l rugăm pe tov. Dreptate să-şi recite public osanalele aduse lui Ceaşcă? Că doar le-a publicat atunci!Domnule Cititor, de ce eşti aşa de iritat, dl. Cotutescu a afirmat ceva care este ştiut de multă lume, nu cumva eşti unul dintre cei trei?

20/09/16 10:25

Pentru "cititor" la care vulgaritatea este la ea acasă, iar d-lui Carp pt. conformitate citiţi: http://www.ziardebistrita.ro/comunistii-cu-penita/, dar şi "Antologia..." din Bistriţanews (http://bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=2&article=17630) mai multe episoade

21/09/16 11:42
cititor de răsunet

Măi, inculților, încă nu reușiți după atâția ani să deosebiți adevărul de minciună? Amestecați valoarea cu turnarea? Încă nu știți separa grâul de neghină? De fapt, cu puținii neuroni pe care-i aveți, nu sunteți în stare de nicio judecată întemeiată.

21/09/16 16:07
zidul

Omenirea face mereu aceeași greșeală. Ridică piatra să lovească. Cu ce vă deosebiți cei de acum de cei din vremea odiosului care nu urmăreau decât să te imbecilizeze sau să te condamne dacă aveai mai multă minte decât Puterea? Ce facem acum? Dăm la o parte oamenii de valoare și-i înaintăm pe trepăduși?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5