Ioan Alexa, omul cărţilor

Acum, la momentul acesta important al vieţii domnului Alexa, Ionuţ, cum îi spuneam noi, dorim să ne alăturăm celor apropiaţi lui pentru a-i ura din suflet multă sănătate, ani frumoşi de pensie şi bogaţi în realizări ca şi până acum.
Nu ne vine parcă să credem că a trecut atâta timp de când, în calitate de dascăli şi poate chiar părinţi, i-am vegheat şi îndrumat copilăria şi adolescenţa. Am încercat şi am reuşit, o putem spune cu certitudine, să-i luminăm drumul sinuos al acelor ani, să-i fim aproape, să-l înţelegem şi să-l ajutăm în a găsi răspunsuri la marile întrebări ce-i răscoleau mintea în acea vreme.
Nimic însă nu l-a împiedicat în a-şi dovedi sârguinţă şi seriozitate în pregătirea şcolară asigurându-şi un parcurs cu rezultate deosebite începând cu studiile generale, liceale şi apoi superioare.
Oricine l-a cunoscut, a simţit în conduita lui onestitate, altruism şi simţul răspunderii în tot ce a întreprins în societate şi mai ales la locul de muncă.
Considerăm că norocul i-a surâs şi în momentul decisiv al vieţii, căsătoria.
Crăciunica, soţia sa şi fosta colegă de şcoală, i-a dăruit iubirea şi înţelegerea de care avea nevoie, împreună întemeindu-şi o familie frumoasă.
Strădania şi seriozitatea lor a atras aprecierea şi stima celor din jur.
Dumnezeu i-a învrednicit cu doi copii frumoşi şi sănătoşi, Liviu şi Dragoş, cărora le-au oferit toată dragostea, crescându-i şi educându-i oameni cu principii şi convingeri solide.
Strădania părinţilor n-a fost în zadar, ea s-a materializat în realizarea lor profesională şi socială. Amândoi şi-au întemeiat familii frumoase şi în prezent, fiecare le-au oferit darul cel mai de preţ, iubirea de bunici pentru cei doi nepoţi.
O carieră frumoasă de om al cărţilor, având calitatea de a le păstra şi oferi celor dornici de lectură, carieră pe care a ştiut şi s-a străduit să o ridice la rang de pasiune în beneficiul celor setoşi de informare şi cultură.
O zestre profesională acumulată în timp prin trudă şi voinţă, practicată cu pricepere şi devotament, este cartea de vizită a lui Ioan Alexa la această clipă de trecere la noul statut în viaţă, acela de pensionar.
Suntem convinşi că este momentul care, în faţă îi va deschide un evantai de preocupări noi, să-i aducă liniştea şi odihna necesară anilor ce vor urma.
Dorim să aibă parte de sănătate, bucurii şi împliniri, alături de familie, prieteni şi cunoscuţi.
Familia Gavril şi Paraschiva Avram

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5