Invitație la Poezie în Cenaclul George Coșbuc

Ionela Nuşfelean

Cel mai longeviv cenaclu literar al Județului, ”George Coșbuc”, cu o activitate de aproape 50 de ani, se întâlnește și în ultima joi a lunii în curs, în 22 februarie, la orele 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe strada Al. Odobescu. Vor citi poezie Mirela Duma Bîlc și Emilian Horea.
Mirela Duma Bîlc e născută într-un sat bistrițean, ”crescând” în cenaclul George Coșbuc din Bistrița în urmă cu 35 de ani. După o pauză lungă, revine în viața literară cu volumul de versuri ”În joc de Ploi”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2017. E prezentă într-un număr de antologii de poezie și învolumele ”Cei mai buni 33 de scriitori români postrevoluționari” și ”Istoria Literaturii Române de la Începutul Secolului al XXI-lea, 1990-2016”, apărute la Editura Socrate, Craiova, sub semnătura președintelui USE, Mihai Marcu, deținând și unele premii literare, dintre care amintim: ”Eminescu la Oravița”, ”Premiul Festivalului Culturii Românești, de la Craiova”; diploma de debut ”Ambasadorii Maramureșului”.E editor responsabil Diaspora al revistei ”Ilustrațiunea Românească” și presedinta filialei USE, Italia. Are în pregătire un alt volum de versuri, ”Ecoul ultimei zăpezi”,la Editura Grinta, Cluj-Napoca.
Emilian Horea, originar din Ilva Mică, e elev în clasa a X-a al Colegiului Național Liviu Rebreanu, Bistrița, și unul dintre promițătorii membri ai Cercului literar”Micii Blandieni Bistrițeni” de la Palatul Copiilor. E laureat al Festivalului Național de Poezie George Coșbuc, Bistrița, octombrie 2017; cu acest prilej, primind și premiul revistei Poesis, Satu Mare, premiul constând în publicarea unui grupaj de versuri în revista menționată. E proaspăt deținător al Marelui Premiu la Concursul Național de Poezie”Ocrotiți de Eminescu”, Blaj, ianuarie 2018, premiu validat de criticul literar Irina Petraș, președinte USR, filiala Cluj. Va debuta în curând în revista Mișcarea literară.
Membrii Cenaclului și alți iubitori de literatură sunt invitați la un arc poetic peste generații la Cenaclul George Coșbuc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5