Învăţătorul Macedon Mizgan, din Dumbrăviţa, a trecut la cele veşnice

O veste tristă s-a abătut asupra comunităţii din Dumbrăviţa. Domnul învăţător Macedon Mizgan, cel care a învăţat generaţii de elevi tainele alfabetului şi ale cifrelor, a trecut pragul veşniciei. Din cei 45 de ani de învăţământ, domnul Mizgan a pus pana timp de 39 de ani în mâna elevilor din Dumbrăviţa, satul natal. Cu dragoste de carte şi cu poveţe bune date de dascăli, au pornit pe drumul vieţii profesori, preoţi, ingineri etc.
Născut la 22 ianuarie 1938, domnul învăţător Macedon Mizgan a fost absolvent al Şcolii Pedagogice din Năsăud, promoţia 1955.
Ajuns în pensie, învăţătorul s-a ocupat de pasiunea sa, aceea de a compune cântece, adunând încă din anul 1994 o mulţime de cântece aşezate pe note compoziţie proprie, pe versurile unor mari poeţi sau personale.
Am fost onorat ca în anul 2003 să-i împlinesc visul, fiind lector de carte la volumul „Cântece pentru toate vârstele”, apărut la editura George Coşbuc.
Înmormântarea va avea loc marţi, acasă la Dumbrăviţa.
Suntem alături de doamna noastră educatoare, Dorica Mizgan, de fiica, preoteasa Nicoleta şi părintele Ciciovan şi de nepoţii Rareş şi Georgiana Lobonţ Ciciovan, în aceste clipe grele.
Suntem convinşi că Bunul Dumnezeu îi va aşeza sufletul în lumină, pentru că a fost unul dintre adevăraţii dascăli ai satului românesc, cel care a luminat, la altarul educaţiei, sufletele şi minţile a zeci de copii din Dumbrăviţa.
Menuţ Maximinian în numele promoţiei 1989 şi a tuturor promoţiilor
In amintirea domnului învăţător un clip filmat la Dumbrăviţa de Georgiana Lobonţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5