( Interviu) Dr. Dorel Cosma, noul director general AS TV: Vom aduce televiziunea la un alt nivel

 

 Dr. Dorel Cosma, cel care a coordonat ani de zile activitatea Palatului Culturii din Bistriţa este noul director general al televiziunii AS TV Bistriţa.   Patronatul AS TV Bistriţa ( ing. Mihai Rotaru) a considerat că profesorul dr. Dorel Cosma este cea mai potrivită persoană pentru a prelua această funcţie de conducere. Bazele televiziunii AS TV au fost puse în anul 1999 de ing. Mihai Rotaru. De peste două decenii, acesta s-a ambiţionat să menţină acest post în preferinţele telespectatorilor bistriţeni.

          Rep.: - Domnule Cosma, de obicei vă percepeam ca un deschizător de drumuri. Iată că, a venit momentul în care continuaţi un drum început în urmă cu peste două decenii de domnul ing. Mihai Rotaru. Cu ce gânduri plecaţi la drum? 

          Dr. Dorel Cosma: - Aşa este, pentru mine înseamnă tot o deschidere de drum, pentru că este un nou început, nu neapărat de la zero, pentru că viaţa, cu ce înseamnă ea mass media, a fost un obiectiv important de-a lungul activităţii mele, dar sigur că, momentul de astăzi este un nou început, un început important pentru tot ce înseamnă AS TV în dorinţa de a menţine acest post de televiziune la nivelul pe care şi l-a creat în ani de zile prin echilibru, prin competenţă dar, atât cât este posibil, să încercăm o escaladare chiar a televiziunilor naţionale sau internaţionale pentru promovarea numelui AS TV la un nivel pe care şi-l merită efectiv.

          Rep.: - Ce aţi „schimba” în partea editorială, pentru că dumneavoastră spuneaţi că aveţi o echipă foarte frumoasă şi este păcat să nu profităm de această echipă frumoasă şi de partea tehnică şi editorială de care dispune postul de televiziune.

          Dr. Dorel Cosma: - Aşa este. Aşa cum am spus încă de la prima noastră întâlnire din această dimineaţă, este o echipă cu oameni foarte competenţi, oameni care ştiu ce au de făcut, şi din punctul de vedere al realizatorilor, şi din punctul de vedere al oamenilor de tehnic, sunt specialişti şi asta contează foarte mult la un post de televiziune care, iată, şi-a menţinut existenţa de-a lungul atâtor ani. N-aş putea să spun acum exact ce anume dorim să facem, nici într-un caz nu ne gândim la schimbări ci la perfecţionare, ideea de a veni cu lucruri mult mai bune, mult mai bine puse la punct, perfecţionate, aşa cum spuneam, prin puterea de a concura şi, de ce nu, cu posturi de televiziune de la nivel naţional. Putem face acest lucru mai ales pentru că mijloacele tehnice sunt atât de bine diversificate acum încât putem să emitem într-o zi şi să ne vedem chiar şi în Statele Unite. De ce n-am face-o? De asemenea, vreau să încercăm, şi este unul dintre obiectivele mele,  să avem contacte permanente cu televiziunile din Europa, în special din Italia, Grecia, Franţa, cu care am avut deja contacta deosebite de-a lungul timpului şi vom diversifica această colaborare prin schimburi reciproce, cu colegi de-ai noştri care să vină să ne viziteze acasă, aici, la Bistriţa, şi noi să-i trimitem pe colegii noştri să viziteze, să vadă cum lucrează ei, evident, difuzând şi vorbind despre viaţa localităţilor pe care le vom vizita sau ei despre viaţa noastră din Bistriţa.

          Rep.: - Ce sentimente v-au încercat atunci când domnul Rotaru va propus nu neapărat această colaborare ci preluarea unei funcţii care presupune foarte multă responsabilitate într-un domeniu nu neapărat nou pentru dumneavoastră, dar o altă parte culturală, cum punctaţi dumneavoastră. Şi televiziunea poate promova cultural, un lucru care se întâmplă, din păcate, din ce în ce mai rar în România.

          Dr. Dorel Cosma: - Sigur, emoţiile sunt fireşti. A spune că nu ai emoţii în astfel de momente înseamnă să nu simţi momentul. Chiar dacă vorbeşti şi eşti experimentat să vorbeşti în faţa a mii de spectatori, atunci când eşti în spatele cortinei şi vii în faţa scenei emoţia te stăpâneşte şi atunci îţi poţi da seama dacă simţi ceea ce spui sau simţi spunând doar fără a avea acel filon necesar pentru a transmite spectatorilor. Este acelaşi lucru şi cu telespectatorii, pentru că telespectatorul te judecă, vede dacă-i spui cu sinceritate sau o spui doar ca să bifezi încă o activitate făcută sau realizată. M-a bucurat efectiv acest moment de astăzi, dar m-a bucurat şi reacţia colectivului. Am văzut multă amabilitate, multă dorinţă de a face lucruri noi, lucruri interesante şi cred că voi putea face astfel de activităţi pe care ni le-am propus. Televiziunea este un aspect al culturii neamului nostru şi, dacă trecem de ceea ce înseamnă scandalurile zilnice pe care multe televiziuni de la nivel naţional le propagă, dar este doar un anumit de public care urmăreşte ce se întâmplă la ora 17.00, dacă a mai ieşit cineva cu o secure în braţe sau dacă nu. Dar aici, la nivelul municipiului nostru, la nivelul judeţului nostru, cred că este important să putem promova frumosul, să nu lăsăm frumosul de-o parte în dauna urâtului sau a situaţiilor foarte critice. Vom urmări acest lucru în continuare, împreună cu domnul Rotaru,  evident, vom avea o colaborare permanentă, zilnică. Chiar de astăzi am început discuţiile comune despre modul în care vom lucra. Dacă în alte zone ale ţării acest aspect al frumosului artistic este neglijat, este uitat, noi o vom face de aici, şi nu doar pentru Bistriţa, ne vom deplasa şi în împrejurimi, ne vom deplasa, aşa cum am spus, şi în afara graniţelor României şi vom face aceste conlucrări pentru ca lumea  să simtă că trăieşte. Am început să scăpăm de interdicţii, am început să scăpăm de mască, dar cred că lumea are nevoie şi de frumosul artistic pentru ca viaţa să-i fie rotundă şi plăcută.

          Rep.: - Îmi promiteţi că peste 22 de ani îmi acordaţi încă un interviu?

          Dr. Dorel Cosma: - Să fim sănătoşi, să ajungem... Eu spun să vorbim peste un an de zile când cred că vom reuşi să punem aceste prime baze pe care le-am început.

          Rep.: - Mulţumesc.

( Interviu preluat de la AS TV, redactor Raimond Petruţ)


https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR178chN7x-Y5NGDHwHMNY3qdxpDvRYuf...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5