La Gureţe,

Întâlnire cu strămoşii

Vremea neprielnică nu i-a împiedicat pe locuitorii comunei Budeşti să participe la cea de-a IV-a ediţie a festivalului „Cu strămoşii la Gureţe”, derulat sub egida Centrului Judeţean pentru Cultură, a Primăriei Budeşti şi a Parohiei Ortodoxe Ţagu. Sub umbrele, oamenii au asistat la un spectacol extraordinar, care a fost deschis de primarul comunei Budeşti, Vasile Codrea, îmbrăcat în frumoase straie populare din zonă. Alături de artistul Alexandru Pugna, primarul a gândit un spectacol primit cu dragoste de public, care a demonstrat că folclorul este la loc de cinste pe aceste meleaguri, nepărăsind nici măcar un moment locurile, în ciuda ploii.

Au evoluat Taraful vocal-instrumental „Ţăgurenii” din Ţagu, formaţia de dansuri ţigăneşti „Floare de salcâm” Ţagu, grupul vocal al Şcolii Generale Budeşti, ansamblul folcloric „Cununa de sânziene” Dipşa. Invitat de onoare a fost ansamblul profesionist „Dor Românesc” al CJC BN, prin soliştii Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Anuţa Motofelea, Ioachim Spân, Cristina Retegan şi Veronica Bălan. De asemenea, invitaţi în spectacol au fost soliştii Gelu Hălăştuan şi Marius Istrate. Un punct aparte l-a constituit evoluţia îndrăgitei interprete din Câmpia Transilvană, Cornelia Ardelean Archiudean, aplaudată la scenă deschisă de public.

Comentarii

20/06/11 19:18
Ileana

Este o mare bucurie sa te intalnesti cu satenii, sa redescoperi locurile copilariei si sa traiesti o clipa de bucurie impreuna cu ai tai.
Felicitari organizatorilor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5