Instituţia Prefectului: Se acordă 10.000 lei lunar medicilor veterinari de liberă practică care au contracte încheiate cu DSVSA!

În conformitate cu O.U.G. 117/2020 pentru modificarea și completarea O.G. nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și faptul că prin Legea 236/2019 pentru modificarea și completarea art. 15 din O.G. 42/2004, s-a prevăzut acordarea sumei de 10.000 lei lunar medicilor veterinari de liberă practică care au contracte încheiate cu D.S.V.S.A. BN în vederea realizării activităților sanitare veterinare publice de interes general în exploatațiile non-profesionale.

Prin rectificarea bugetară din luna august, Guvernul României a alocat fonduri către A.N.S.V.S.A. pentru plata medicilor veterinari de liberă practică. Astfel, în data de 31 august 2020, A.N.S.V.S.A. a suplimentat bugetul D.S.V.S.A. BN pentru anul 2020 cu suma de 30.000 lei pentru fiecare contract încheiat cu medicii veterinari de liberă practică. În data de 1 septembrie 2020, D.S.V.S.A. BN a întocmit acte adiționale cu fiecare beneficiar al contractelor de concesiune sau prestări servicii în vigoare.

În conformitate cu prevederile legale, până la această dată în conturile medicilor veterinari de liberă practică a fost plătită suma de 1.124.700 lei pentru deconturile aferente lunii septembrie și octombrie.

Menționăm că în această perioadă medicii veterinari efectuează vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor, precum și inspecția exploatațiilor non-profesionale cu animale și corelarea efectivelor cu Baza Națională de Date.

De asemenea, în această perioadă medicii veterinari efectuează și examene trichineloscopice directe la carnea de porc provenită de la porcii sacrificați în gospodării pentru consum familial. Examenul de confirmare pentru trichineloză se face în Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud prin metoda digestiei artificiale.

Având în vedere că în judeţul Bistriţa-Năsăud evoluează pesta porcină africană la porcii mistreţi în Fondul Cinegetic nr.8  Fiad-Romuli, atragem atenţia consumatorilor să nu cumpere porci fără documente sanitare veterinare care să ateste starea lor de sănătate  şi nici carne de porc din locuri neautorizate şi să nu consume carne şi produse din porc neexaminate sanitar veterinar.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

27/11/20 11:24
cititor

Pai atunci... la ce sa mai munceasca. Isi inchid " pravaliile " si stau acasa... vazandu-si de alte treburi...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5