Instituția Prefectului: În județ, se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului!

Drumuri pe care se circulă cu dificultate:
Drumuri naționale: Pe drumurile naționale se acționează preventiv cu 34 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor antiderapant. În Pasul Tihuța ninge viscolit, însă nu sunt înregistrate probleme.
Drumuri județene: Pe drumurile județene, sunt în teren, la această oră, 26 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor antiderapant.
Drumuri locale: Pe șosele din municipiul Bistrița, la această oră sunt în teren 11 utilaje cu lamă și sărăriță, 4 tractoare cu sărăriță, 2 cisterne cu clorură de calciu, 6 cisterne dotate cu lamă și clorură de calciu, iar pe trotuarele din municipiu acționează 4 utilaje.

Prognoza meteo pentru următoarele 24 ore: ANM ne informează că județul Bistrița-Năsăud se află sub două coduri galbene. Primul cod emis este valabil până la data de 21.02.2022, ora 02:00 și vizează intensificări ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Cel de al doilea cod vizează zona de munte, unde la altitudini de peste 1600 m vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă și zăpada troienită.

În continuare, în județ, se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului cu material antiderapant.
În aceste condiții, atenționăm conducătorii auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă.

Reamintim cetățenilor care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă) să semnaleze aceste situații la următoarele numere de telefon:
- pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud
- pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud
- pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor
- Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404
- Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud: tel. 0263203005
În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Sursa video: IPJ Bistrița-Năsăud - Pasul Tihuța, orașul Sângeorz Băi, Romuli spre Dealul Ștefănoței
Sursa foto: IPJ Bistrița-Nasăud - zona Budești

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5