Inspector școlar general Cristian Nicula: 30 de milioane de euro pentru campusuri şcolare rurale

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat,  în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului competitiv de proiecte Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație, anunță inspectorul școlar general Cristian Nicula. 

Scopul prezentului apel îl reprezintă pilotarea unei rețele de consorții și campusuri școlare rurale prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum 3 campusuri școlare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfășurării actului educațional pentru minimum 300 de elevii din unitățile administrativ-teritoriale limitrofe.

Solicitanții eligibili ai prezentului apel de proiecte sunt grupurile de acțiune locală (GAL) sau asocierile de grupuri de acțiune locală (asocieri de GAL-uri), precum și alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT), în conformitate cu  art. 89 din OUG nr. 57/2019.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro, fără TVA. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil.

Observațiile și recomandările pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected],  până în 12.10.2023.

Anexele ghidului sunt în lucru și vor fi publicate ulterior.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5