Înmormântat de Anul Nou. Jean Pădureanu a trecut, pentru ultima oară, pe la stadionul care-i poartă numele, în aplauzele bistriţenilor

Fostul președinte ale clubului de fotbal Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, decedat joi noaptea, la vârsta de 80 de ani, a fost înmormântat azi la Bistrița.Mii de bistriţeni au venit la Capela Cimitirului Evanghelic din Bistrița la Slujba de Priveghere, iar azi la slujba de înmormântare, savărşită de protopopul Alexandru Vidican şi pr. Nicolae Feier.
Cortegiul funerar a trecut pe la stadionul care îi poartă numele, în aplauzele bistriţenilor. Până şi nocturna a luminat, în semn de ultim omagiu celui ce a scris istorie pe acest stadion.
Pe stradionul din Parcul Municipal sicriul a fost escortat de suporterii Gloriei Bistriţa şi cu imnul clubului de fotbal.Au fost prezenţi președintele Conssiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul Ovidiu Crețu, directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, fostul primar Vasile Moldovan, fostul secretar general al FRF Adalbert Kassai, fostul președinte al FC Brașov Romeo Pașcu, managerul Rombat Ioan Repede, directorul Comelf Dorin Stoian, președintele FC Bistrița Florin Sângeorzan, primarul din Romuli Ioan Monița, mulţime de fotbalişti şi sportivi din alte ramuri.
Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, a devenit cetăţean de onoare al Bistriţei în 1994 şi, în semn de recunoaştere a implicării sale în activitatea sportivă, stadionul pe care l-a folosit Clubul Gloria a primit în 2013 numele său.
Pădureanu s-a stins din viață în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde era internat în Secția de Oncologie. Cel mai longeviv președinte de club din fotbalul românesc s-a retras din funcția de președinte al clubului Gloria în ianuarie 2013 și a devenit președinte onorific al grupării.
A fost condamnat, la 4 martie 2014, la trei ani și patru luni închisoare cu executare pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul transferurilor de jucători, fiind găsit vinovat de către instanță pentru declararea unor sume mai mici în cazul transferurilor fotbaliștilor Ionel Ganea și Lucian Sânmărtean la cluburile VfB Stuttgart, respectiv Panathinaikos Atena. Încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, Pădureanu a fost eliberat condiționat la 18 iunie 2015, din cauza problemelor de sănătate. Federația Română de Fotbal, pe site-ul său, și CS Universitatea Craiova (club la care a jucat), pe Facebook, au transmis mesaje de condoleanțe familiei fostului conducător de club.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5