Ing. Aurel Onigaş, administratorul Pombis, premiat pentru performanţele în pomicultură

Ing. Aurel Onigaş, administratorul firmei bistriţene Pombis, este premiat, la Satu Mare, pentru performanţele sale în domeniul accesării şi implementării proiectelor cu finanţare europeană. Acesta va primi o distincţie în cadrul simpozionului dedicat împlinirii a 18 ani de activitate a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

          Aurel Onigaş este printre pionerii accesării fondurilor europene destinate agriculturii, în anul 2002,  cînd a beneficiat de o finanţare SAPARD, de 7,7 miliarde lei vechi, pentru înfiinţarea unui depozit de fructe cu atmosferă controlată, la Ciceu Mihăieşti, investiţie finalizată în 2004. Aici se păstrează în condiţii de temperatură şi umiditate controlate, sute de tone de cireşe, prune şi mere, destinate beneficarilor interni şi externi. 

          În prezent, ne spune administratorul firmei,s e află în derulare al cincilea proiect – Înfiinţare livadă intensivă de măr - şi în pregătire un al şaselea proiect, tot pe pomicultură. La Satu Mare, firma bistriţeană are un stand cu fructe şi suc marca Alma, foarte mult apreciat de cei prezenţi.

          Îl felicităm pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul anilor în domeniul pomiculturii, firma bistriţeană, administrată cu profesionalism de ing. Aurel Onigaş, fiind un promotor şi un continuator al tradiţiilor de pe aceste meleaguri.

Comentarii

09/11/18 09:35
comentator

Domnul Onigas, daca ar putea, fostii proprietari de terenuri ( foste parloaga pe vremea comasarii ) din Statiune... carora li se refuza restituirile " in integrum " ... v-ar " manca " dati pe razatoare si curatzati de " coaja " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5