Ing. Alexandru Slavita: Cele zece baze şi puncte de sprijin pentru deszăpezirea drumurilor naţionale vor fi operaţionale din 20 octombrie

Ing. Alexandru Slavita, şef Secţie Drumuri Naţionale Bistriţa, a anunţat că serviciile de deszăpezire la nivelul drumurilor naţionale din judeţ – pe cei 316 kilometri - în iarna 2022/2023, vor fi asigurate prin operatorul SC Dacia Asphalt SRL în baza contractelor subsecvente ce vor fi încheiate, începând cu 20.10.2022. Potrivit acestuia, prestatorul va asigura 49 autoutilaje din care 45 permanente (35 autoutilaje cu lamă şi răspânditor + 10 încărcatoare) şi patru autoutilaje la cerere. În funcţie de necesitate, vor fi angrenate în activitatea de deszăpezire şi cele 11 autoutilaje proprii (o autofreză, două buldoexcavatoare cu lamă, o autobasculantă cu lamă şi răspânditor, un utilaj multifuncţional cu lamă şi răspânditor şi şase autoutilitare de verificare şi control).
Cantităţile de materiale aprobate prin Planul operativ pentru iarna 2022/2023 sunt de 11.900 tone sare, 1500 tone nisip şi 46 tone de clorură de calciu, repartizate la cele şase baze de deszăpezire – Beclean, Sărăţel, Tiha Bârgăului, Năsăud, Salva şi Rodna şi patru puncte de sprijin - Teaca, Bistriţa, Piatra Fântânele şi Dealul Stefăniţei), care vor fi înfiinţate începând cu 20 octombrie 2022.
Din necesarul sare, au rămas de iarna trecută, 2,4 tone de sare, din care 1, 1 tone sunt în baza de la Piatra Fântânele, 113 tone la Dealul Stefanitei şi 88 tone la Rodna. De asemenea, în baze, sunt 98 tone de nisip antiderapant şi 6,425 tone de clorură de calciu.
Sarea va fi aprovizionată în baza contractului central existent la nivel de CNAIR SA, iar nisipul se va asigura prin contractul ce se va încheia la nivel de DRDP Cluj, pentru Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa, procedura de achiziţie fiind în derulare. În achiziţie publică sunt şi parazăpezile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5