Infracţiuni silvice sancţionate de jandarmi la Budacu de Sus, Cuşma şi Dumitriţa

IJJ BN

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat în această perioadă acţiuni punctuale pe linie silvică privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos.

           La aceste misiuni alături de jandarmi s-au aflat şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Dealu Negru, iar acestea s-au desfăşurat pe raza localităţilor Budacu de Sus, Cuşma şi Dumitriţa.

         Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 10.000 de lei, pentru însuşirea arborilor tăiaţi fără drept din fondul forestier, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 8, lit.b, alin.1, respectiv pentru accesul persoanelor în fondul forestier naţional cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.

         Totodată, un bărbat de 30 de ani din Budacu de Sus, a fost depistat în timp ce transporta material lemnos fără documente legale de provenienţă, pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei, conform art. 19, alin. 1, respectiv cu 1.000 de lei pentru refuzul transportului materialului lemnos la locul indicat de agentul constatator, conform art. 21, lit. k.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5