Inele de logodna si verighete– care sunt obiceiurile, semnificatia si superstitiile legate de aceasta traditie

Clipa in care este daruit inelul de logodna este unica si, de aceea, acesta trebuie ales cu mare grija. La nivel simbolic, inelul daruit unei persoane semnifica faptul ca cei doi parteneri decid ca isi vor apartine unul celuilalt, din momentul oficializarii relatiei.

In ceea ce priveste verighetele, acestea sunt considerate un simbol sacru in cadrul slujbei religioase, amintind de harul dumnezeiesc, dobandit odata cu oficializarea prin sfanta Taina a Cununiei. Aceste inele le vor aminti partenerilor despre virtutile casatoriei: fidelitate, devotament, sustinere si iubire.

Inele de logodna – curiozitati legate de superstitiile legate de aceste bijuterii

Chiar si pentru persoanele care nu sunt superstitioase, poate fi interesanta cunoasterea celor mai raspandite superstitii legate de obiceiul logodnei si de inelul in sine:

  • se spune ca relatia nu trebuie oficializata in zilele de marti, miercuri si vineri, acestea fiind considerate zile cu ghinion pentru logodna;
  • pentru ca dragostea si mariajul cuplului sa fie durabile, inelele si verighetele trebuie sa fie din aur;
  • femeile care sunt proaspat logodite nu trebuie sa le permita altor femei sa le probeze inelul de logodna, acest gest putand insemna pierderea logodnicului;
  • inelul nu trebuie scos cu totul de pe degetul miresei in ziua nuntii;
  • in ziua in care mirele merge sa isi ia aleasa de acasa, aceasta trebuie sa il priveasca prin inel, iar sentimentul pe care il va avea in acel moment va fi cel care ii va insoti toata viata;
  • in cazul in care se intampla ca logodna sa fie anulata, purtarea inelului va aduce ghinion.

In ceea ce priveste pietrele decorative, se crede ca inelele incrustate cu o singura perla si nu impreuna cu alte pietre poate aduce ghinion. Un inel de logodna cu safir este considerat mai norocos decat unul cu diamant, protejand si impotriva spiritelor rau intentionate. De asemenea, opalul alb nu este recomandat pentru inelul de logodna, considerandu-se o piatra mai putin aducatoare de noroc.

Cum vor alege barbatii un inel de logodna potrivit pentru partenera lor?

Dincolo de semnificatia puternica si simbolul inelului de logodna – uniunea dintre cei doi parteneri –, momentul marcheaza inceputul unei noi etape. Totodata, oficializarea relatiei va fi sarbatorita alaturi de toti apropiatii, inainte de cununia civila, de cea religioasa si de petrecerea de celebrare.

De aceea, inelul trebuie sa fie perfect, in acord cu preferintele partenerei, pentru ca il va purta pana in momentul nuntii, atunci cand va primi si verigheta.

Magazinele de specialitate asigura o serie de modele de inele de logodna realizate din diferite materiale, inclusiv argint si aur. In mod evident, preturile acestora variaza in functie de materialul principal de confectionare, precum si in functie de pietrele pretioase folosite.

Iata care sunt principalele criterii de selectie:

  • Masura inelului: reprezinta cel mai important criteriu, iar partenerul trebuie sa se asigura ca ii cunoaste masura degetului alesei inimii sale. Pentru alegerea corecta, poate cere ajutorul unei prietene apropiate sau poate masura un inel pe care partenera sa deja il poarta. Cu toate acestea, daca inelul nu este chiar potrivit, este posibila si o ajustare ulterioara.
  • Preferintele personale: multe femei prefera aurul alb sau argintul, nefiind obisnuite sa poarte aur galben sau aur roz. Partenerul trebuie sa fie atent la aceste detalii, pentru a se asigura ca inelul va fi pe placul iubitei sale.
  • Eleganta inelului: este conferita de materialul din care e realizat, dar mai ales de pietrele incrustate. Si in acest caz este importanta cunoasterea preferintelor personale ale partenerei. Pe langa alegerea pietrelor, la fel de importanta este si culoarea acestora, care va fi aleasa conform preferintelor personale.
  • Pretul: cand este vorba despre acest dar al iubirii eterne, pretul nu reprezinta un criteriu definitoriu de selectie, insa va fi important pentru achizitie. Pretul va include si o cutie pe masura, chiar daca magazinul asigura un model, este preferabil sa se analizeze mai multe oferte. Magazinele online asigura si acest articol, fara de care nu poate fi oferit inelul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5