Inedit ! Îmbrăcați în culorile drapelului național, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița

Ziua Națională a României a fost sărbătorită, marcată și individualizată de către elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița, în cadrul unor activițăți derulate în incinta unității școlare. Elevii au fost provocați să vină îmbrăcați în culorile drapelului național, urmând ca în timpul orelor, rândurile din sălile de curs să devină un drapel viu albastru, galben, roșu.
Clasele gimnaziale au luat parte la câteva prezentări legate de importanța unirii, etapele acesteia, documentele emise de instituțiile vremii și evenimente dedicate zilei naționale. De asemenea elevii au fost provocați să recunoască prin intermediul unor imagini, obiective turistice, simboluri naționale, elemente de faună și floră din cadrul ariilor protejate sau simboluri ale județului precum lacul Colibița, Castelul Dracula, laleaua pestriță de la Orhei. Activitatea s-a încheiat prin vizionarea unui scurt documentar, „Lumea fără România”, care a înseninat de altfel chipurile celor prezenți la activitate, urmărind cu interes lucrurile prin care patria noastră iese în evidență pe plan internațional.
Cei mici, de la pregătitoare până la clasa a IV-a, au pregătit alături de doamnele învățătoare, un uriaș steag românesc format elevi cu baloane colorate în mână, pe le-au vânturat cu mare drag strigând LA MULȚI ANI ROMÂNIA. De asemenea, doamna învățătoare Gabriela Tocianiuc, a organizat alături de elevii săi din clasa a IV-a B, o frumoasă serbare dedicată zilei naționale, unde elevii îmbrăcați în costume populare au interpretat cântece patriotice și recitat poezii sub auspiciile unui sentiment național în devenire, remarcat de părinții sau profesorii prezenți în sala festivă a școlii.
Activitățile realizate cu ocazia zilei 1 Decembrie, sunt doar câteva din cele organizate de școală, având scopul de a dezvolta sentimentul patriotic, în rândul elevilor, de a-i face să conștientizeze importanța trecutului, jertfa celor care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, tocmai pentru a face să răsune cuvintele pe care Lucian Blaga le atribuie vremurilor unirii Trăiască România dodoloață!

Pop Marius, profesor de istorie
Șc. Gim. Lucian Blaga Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5