A început testarea cadrelor didactice din municipiul Bistriţa! Aproape 400 de angajaţi s-au înscris în programul Primăriei Bistriţa

             Primii 50 de angajaţi din sistemul de învăţământ de pe raza municipiului Bistriţa, care s-au înscris în programul lansat de municipalitate, au fost testaţi astăzi pentru CoVid-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

          „Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit o listă cu 398 de persoane de la Primăria Bistriţa, care au acceptat să se testeze gratuit pentru CoVid-19. Luni au fost făcute primele 50 de teste, iar de marţi vor fi testate câte 80 de persoane/zi, astfel ca până vineri să fie cuprinsă toată lista. Testarea acestor persoane are loc în intervalul 8-11, tocmai pentru a nu intra în contact cu alte persoane care s-au programat pentru testare la cerere”, ne-a declarat Camelia Strungari, purtător de cuvânt al SJU Bistriţa.

          Primăria municipiului Bistriţa a alocat, la ultima rectificare bugetară, fonduri pentru testarea gratuită a angajaţilor din învăţământul preuniversitar, din grădiniţe şi creşe, suma de 300.000 lei ajungând pentru aproape 1500 de persoane. Nu toţi profesorii şi angajaţii vor, însă, să fie testaţi. De altfel, din rândul medicilor de familie, nicio persoană nu a solicitat testarea pentru CoVid-19, chiar dacă era gratuită, singura cerere fiind făcută de un medic care pleca în concediu în străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5