Începe curăţenia de toamnă în judeţ

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud va lansa săptămâna viitoare, campania „Săptămâna Curăţeniei”. Campania se va desfăşura în perioada 21-25 septembrie. La acţiune vor participa şi cetăţenii, care trebuie să-şi facă ordine în „propria curte”.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului consideră că acţiunile privind salubritatea nu trebuie să aibă loc doar primăvara, o campanie similară fiind necesară şi toamna pentru igienizarea zonelor afectate de deşeurile menajere. Invităm primarii oraşelor şi comunelor din judeţul Bistriţa-Năsăud să participe la acţiuni de salubrizare şi igienizare a localităţilor, pentru eliminarea deşeurilor depozitate necontrolat- zone de agrement, parcuri, păduri, malurile cursurile de apă, precum şi întreţinerea vegetaţiei ierboase pe aliniamentele stradale, curăţarea rigolelor”, ne-a precizat Iuliana Deneş, director coordonator APM B-N.

Societatea civilă, pusă la treabă

Reprezentanţii APM consideră că participarea reprezentanţilor societăţii civile (ONG-uri, elevi, studenţi, cetăţeni) la această campanie este necesară şi binevenită, având în vedere „că fiecare contribuie mai mult sau mai puţin la afectarea mediului înconjurător, şi în consecinţă trebuie să reducă efectele negative asupra mediului”.

Pentru a da un exemplu de implicare şi conştientizare, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi Sistemul de Gospodărire a Apelor vor participa la o acţiune de salubrizare în zona lacului Colibiţa, miercuri, 23 septembrie, zi declarată la nivel mondial „Ziua Curăţeniei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5