Încep lucrările de modernizare a şase străzi din Năsăud, printr-un proiect cu finanţare europeană!

Primarul Dorin Vlaşin anunţă că, la finele acestei luni, vor începe lucrările de modernizare a şase străui, incluse în cadrul proiectului de mobilitate urbană durabilă. Proiectul, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, finanţat prin POR 2014-2020, are mai multe obiective specifice.

Astfel, prin proiect, va fi modernizată infrastructura rutieră, respectiv partea carosabile utilizată în comun de mijloacele de transport public de călători, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport construită, în lungime de 3,8 km. Este vorba despre străzile Crişan, Avram Iancu, Andrei Mureşanu, Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Comoară şi Dumitru Vârtic. De asemenea, vor fi amenajate trasee pietonale (trotuare) pe o lungime de 2,8 km.

De asemenea, vor fi achiziţionate 5 autobuze electrice, dintre care  trei autobuze electrice mici, de aproximativ 10 -15 locuri, şi 2 autobuze electrice mari, de aproximativ 25-30 locuri, destinate transportului public rutier. De asemenea, proiectul prevede construirea unui depou aferent transportului public local de călători inclusiv infrastructura tehnică aferentă şi a 32 de stații de aşteptare a transportului public (autobuze electrice). Va fi creat un sistem de bilete integrate pentru călători („e-bilete”  sau „e-ticketing”).

Nu în ultimul rând, va fi creat un sistem de management al traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video, precum și a  sistemului de transport inteligente (STI) pe aliniamente urmând să fie plantaţi arbori și arbuști.

***

         Altfel, la Năsăud au fost reluate lucrările de modernizare a drumurilor agricole, proiect care se va încheia în acest an. De asemenea, se lucrează la podul de peste Someş, dar şi la Centrul pentru persoane vârstnice. Lucrările de eficientizare energetică a Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud avansează într-un ritm foarte bun.

 

 

 

Comentarii

13/04/21 15:26
Vasile

Când un primar pune interesul public,înaintea interesului personal totul este posibil. Felicitări !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5