Inca un rezultat negativ la coronavirus. Aproape 1000 de bistriteni, izolati la domiciliu

3 amenzi aplicate pentru nerespectarea izolarii la domiciliu

In Bistrita-Nasaud, conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, sunt la această oră 113 persoane în carantină si 975 persoane în izolare la domiciliu. Au intrat în izolare 192 noi persoane, iar 28 de persoane au ieșit din perioada de izolare la domiciliu de 14 zile)
De la ultima raportare, de ieri, 21.03, a mai sosit de la laboratoarele de testare 1 rezultat negativ, în total fiind 73 de rezultate negative.
Angajații Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud țin permanent legătura cu persoanele aflate în izolare și se asigură zilnic de condițiile bune ale acestora, le oferă consultanță și, în același timp, îi informează cu privire la obligațiile și responsabilitățile pe care acestea le au pe timpul celor 14 zile de izolare.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a transmis faptul că efectivele sale execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare. De asemenea, jandarmii execută acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu, prin echipe mixte cu IPJ BN și patrule independente.
În ziua de 21.03.2020, intervalul 08.00 - 23.00, în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19, jandarmii au executat acțiuni de control și verificare în 8 localități, unde au controlat 31 de locații, verificând 85 de persoane.
A fost aplicată o amendă în valoare 1000 lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr 1 din 2020, mai exact pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.
În urma verificărilor a persoanelor aflate în izolare, două sancțiuni au fost aplicate ieri, 21 martie, de agenții Inspectoratului de Poliție Județean, pentru nerespectarea obligatiilor privind izolarea. Cuantumul acestora este de 2000 de lei.
Toate structurile din dispozitivul de ordine publică sunt la datorie și acționează în sistem integrat.

Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19!

Pentru informațiii despre noul Coronavirus vă rugăm accesați pagina https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la-coronavirus/
Pentru date actualizate în timp real despre țările vizate, accesați link-ul http://www.cnscbt.ro/), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.
Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 - linia verde, unde cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19.
Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.
De asemenea, puteți apela și numerele de permanență ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud: 0263217337 și 0263217309 – telefoanele la care cetățenii care se întorc din străinătate în județul Bistrița-Năsăud pot primi lămuriri legate de transport/izolare/carantinare, după caz.
În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

Comentarii

22/03/20 11:45
cititor

Declaratiile pe propria raspundere si " amenzile " sunt fix ... " apa de ploaie " ( ca s-ar putea sa nu mai avem azi-maine nici ploaie... ) .
In primul rand, ci.o.mar.lanii nostri toti sunt niste mincinosi si in al dilea rand ii doare fix in c*r de ele dosare penale ... DACA NU-S LUATI PE SUS SI DUSI la urgentza poenala DIRECT LA BULAU, CUM ERA PE VREMEA IMPUSCATULUI, CAND ERA UN DECRET ( d.153 ... cand contravenientul era luat de militie pe sus, prezentat direct la procuror si in 3 ore era judecat si direct la zdup ... ) ! La noi, pana documenteaza politzia un dosar... pleaca diasporetii inapoi ... ( si bine ar fi sa se duca dr.acului de unde s-au mai intors ) .
Amenzile (?!) le vor plati numai prostii, salariatii si pensionarii ... care daca nu le platesc li se retin direct din conturile de la banca unde li se livreaza acesti bani ... dar ciu.ciu.metzii diasoretzi... care n-au nici salarii, nici locuri de munca nici... nimic in aceasta tzara inafara de " un loc de refugiu " pe banii nostri publici , NU VOR PLATI NICIODATA NIMANUI nimic !
Cea mai eficienta masura este BOTA, PARUL SI SCORBACIUL CU BUBE pentru romanasii nostri , nu dosarelele penale si nici amenzile date asa doar sa-si justifice autoritatile ca fac si ele ceva ... !
Bota ... si manati dinapoi ca pe vaca, bou sau porc ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5