Înălţătoare muzică bizantină creştină, a Coralei Andrei Mureşanu, la sfinţirea bisericii din Poiana Ştampei

Un fenomen şi un eveniment creştin ortodox, de mare amplitudine şi trăire sufletească deosebită, de o înălţătoare şi evlavioasă smerenie creştină s-a derulat la biserica din localitatea Poiana Ştampei, jud. Suceava, prin sfinţirea noii biserici din centrul comunei, construită de creştinii ortodocşi din localitate, în locul vechii biserici care a ars din temelii, iar prin grija preotului paroh a oficialităţilor locale, a frumoşilor şi bunilor creştini, a sponsorilor s-a clădit o nouă şi frumoasă mireasă a lui Hristos, pe frumoasele  meleaguri.

         La invitaţia specială a primarului comunei, harnicul şi vrednicul de laudă, ing. Viluţ Mezdrea, renumita şi apreciata Corala „Andrei Mureşanu” din Bistriţa a fost invitată la acest eveniment liturgic desfăşurat în cadrul „Zilele comunei Poiana Ştampei” pentru a da profesioniste şi înălţătoare răspunsuri de muzică creştină bizantină la Dumnezeiasca Liturghie de Sfinţire a bisericii din Poiana Ştampăei, oficiată, cu mult har divin de către IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu protopopul şi un sobor de preoţi, în prezenţa unui numeros public creştin ortodox.

         Glasurile cristaline ale „îngerilor muzicii bizantine creştine autentice” aparţinând Coralei „Andrei Mureşanu” au înnobilat atmosfera Dumnezeieştii Liturghii, care a sensibilizat asistenţa şi oficialităţile prezente la acest eveniment, prin acurateţea şi profesionalismul de care dau dovadă membrii acestei minunate corale.

         Cel care creează asemenea momente este neobositul, profesionistul şi apreciatul dirijor, prof. şi arhidiacon Cornel Pop, omul care se dăruieşte trup şi suflet acestei cauze.

         Menţionăm evoluţia deosebită a sopranei şi solista coralei, prof. Roxana Costeanu, care prin ambitusul vocii şi amplitudinea ei încântă asistenţa.

         Pentru excelenta evoluţie a Coralei „Andrei Mureşanu” şi dăruirea interpretării muzicii creştine bizantine, Primăria şi Consiliul Local Poiana Ştampei i-au oferit o frumoasă „Diplomă de Excelenţă” – corala fiind apreciată şi de IPS Pimen, care i-a adus mulţumiri, de protopop şi de preotul paroh.

         Membrii coralei aduc deosebite mulţumiri primarului comunei Poiana Ştampei pentru invitaţie şi apreciere se aduc mulţumiri pentru sprijin CJ BN şi CJ BN.

         Frumoasa şi deosebita activitate s-a încheiat cu o minunată agapă creştină, ca semn de mare ospitalitate a bucovinenilor creştin ortodocşi.

         Un eveniment de suflet, pentru sufletul frumos al românilor creştini ortodocşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5