Împreună dăruim bucurie! Proiect derulat de Parohia Ortodoxă Şieu, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Şieu şi Asociaţia de Părinţi

Duminică, 5 decembrie, în Parohia Șieu, Protopopiatul Bistrița, s-a desfășurat a doua etapă a proiectului „Împreună dăruim bucurie”, organizat de Școala Gimnazială Șieu”, în colaborare cu Asociația de părinți „Șieuana” și Parohia Ortodoxă Șieu. A fost aleasă această zi și pentru că data de 5 decembrie este desemnată ca Ziua Internațională a Voluntariatului.
Astfel, la finalul Sfintei Liturghii, elevii voluntari participanți la proiect, au organizat o expoziție intitulată „Târgul de Crăciun”, în cadrul căreia au fost expuse obiectele și decorațiunile realizate de către ei, sub îndrumarea cadrelor didactice. Credincioșii au avut ocazia să contribuie, prin achiziționarea acestor obiecte, la colecta organizată de către elevi în beneficiul unui centru pentru vârstnici din județ. Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului este doamna prof. Simona-Monica German, directorul Școlii Gimnaziale Șieu.
Invitatul special al zilei a fost pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, cel care a slujit și a rostit cuvântul de învățătură în cadrul Sfintei Liturghii.
Scopul acestui proiect este acela de a oferi copiilor ocazia de a colabora, într-o acțiune de binefacere, cu profesorii, părinții și membrii comunității, învățând valori ca bunătatea, empatia, milostenia, responsabilitatea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5