Impresionant ! Episcopul Macarie pune semn creştin pe meleagurile natale. Crucea Văilor Ţibleşului, sfinţită, la Uriu

Episcopul Macarie al Europei de Nord va oficia duminică, de la ora 10.00, Sfânta Liturghie la Biserica Ortodoxă din Uriu, iar mai apoi va sfinţi Crucea Văilor Ţibleşului, o cruce din piatră albă, înaltă de 3 m, ce a fost instalată la intersecţia drumului european cu drumul ce mergea pe Valea Ţibleşului, în Uriu.
"Am înălţat la Uriu la răscrucea mare dintre Văile Ţibleşului această Sfântă Cruce din piatră lucrată de Virgil Scripcariu întru luminoasa pomenire a martirilor, eroilor şi strămoşilor acestor meleaguri transilvane greu încercare" spune pe monument episcopul Macarie.
Dalta meşterului surprinde chipurile Maicii Domnului cu Pruncul, a martirilor năsăudeni, a Sfântului Pahomie şi a Sfinţilor Macarie Alexandrinul, Macarie cel Mare, Macarie Romanul.
O altă cruce, de această dată veche de sute de ani, este readusă în mijlocul credincioşilor dintr-un cimitir vechi la drum, într-o intersecţie din Ilişua.
"Adus-am şi înălţat-am de Praznicul Adormirii Maicii Domnului această străveche Cruce la răscrucea din Ilişua lângă biserica unde a plâns în anul 1717 icoana Preasfintei Dulcea Sărutare" stă scris pe piatră de către episcopul Macarie.
Urmează ca o altă cruce de piatră să fie instalată la Târgul Spermezeului.
Duminică după-masa, Episcopul se va afla la Mănăstirea Nicula, iar noaptea va ajunge la Mănăstirea Dobric, unde pe 15 august, începând cu ora 9.00, va fi în mijlocul credincioşilor de la Mănăstirea sub a cărui aripă a crescut duhovniceşte, oficiind Sfânta Liturghie de Hramul Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului.
Reamintim faptul că pe 24 iulie, Episcopul a slujit acasă, în satul natal, la Hramul Sfintei Biserici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5