Impresii de călătorie – Spania

Un pasionat de frumos, un bun şi iubitor al naturii, excursiilor, frumuseţilor, expediţiilor etc., care ştie să aprecieze la adevărata valoare rolul şi beneficiile unei călătorii efectuate în străinătate, într-un timp scurt şi cu bani puţini, este neobositul, tenacele şi ocrotitor al biosferei ZAMFIR GALBIN din Feldru, care a efectuat, recent, o călătorie, timp de o săptămână pe frumoasele meleaguri spaniole.

Traseul excursiei a cuprins oraşele Madrid, Toledo, Tarancon etc., reuşind într-un timp record să vizitei un număr impresionant de obiective turistice istorice, ferme agricole, castele reprezentative, oraşe cu arhitectură medievală din Spania, culturi de măslini, viţă de vie etc.

În traseul captivant, mobilizator şi bine documentat a reuşit, în scurtul timp, să-şi formeze o adevărată echipă de prieteni români care lucrează în Spania, aceştia întrerupându-şi activitatea pentru câteva zile pentru a-l însoţit.

Grupul de turişti, format la faţa locului, a efectuat un „tur de orizont” pe traseul bine stabilit şi au constatat că există un cult pentru muncă, realizări deosebite în finalizarea de obiective industriale, construcţii, infrastructură, turistice, alimentaţie publică, agricultură de către românii aflaţi în Spania, fapt apreciat de autorităţile spaniole şi persoanele întâlnite.

A rămas profund impresionat de faptul că mijloacele de transport în comun erau vopsite în culori diferite, în funcţie de traseu şi punctele de destinaţie.

În Madrid, autobuzele care aveau destinaţia aeroportul erau vopsite în galben.

Staţiile erau dotate cu hărţi informative despre principalele obiective locale şi direcţiile de deplasare.

În oraşul Toledo, în partea istorică, există un trenuleţ pentru efectuarea turului oraşului, în care turiştii sunt informaţi, timp de aproximativ o oră, despre istoricul oraşului în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Impresionat şi marcat a fost de faptul că pentru a te bucura şi vizita un mic parc din Madrid, numit „El Retiro”, a achitat o taxă de intrare pentru a se putea imortaliza lângă un copac secular.

De asemenea, emoţionantă a fost vizita în celebrul oraş Alcazar de San Juan, unde se află statui celebrului cavaler Don Quijote de la Mancha, oraş care face parte din Regiunea Castillia la Mancha.

L-a marcat pozitiv mulţimea şi aliniamentul centralelor eoliene prezente în şiruri lungi, la orizontul dealurilor, simetria şi dimensionarea parcelelor cultivate cu măslini, viţă de vie etc., cât şi sistemele de irigaţie de ultimă tehnologie.

Ne-a declarat, în mod optimist: „Este necesar ca şi în România, în funcţie de zonele geografice, inclusiv în judeţul nostru, să aplicăm experienţa pozitivă acumulată de spanioli, inclusiv în educarea tinerei generaţii, în spiritul muncii cinstite, cu dăruire şi hărnicie, pentru a implementa şi dezvolta, cu prioritate, aici, la noi, turismul, în general şi agroturismul, în special, de tip ecologic”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5