Implantul dentar si avantajele sale

Inlocuirea unui dinte este o interventie necesara, asta daca nu doresti ca respectivul dinte sa afecteze si sanatatea celorlalti. Indiferent daca este vorba despre o afectiune comuna, precum o carie ( superficiala sau profunda), ori despre orice alta boala a dintelui, el trebuie sa fie eliminat si inlocuit cu unul nou. Motivul este unul facil de intuit si are legatura cu maniera in care dintii se aglomereaza sau se inclina in momentul in care dantura nu este completa. In acest context, implantul dentar a devenit o alternativa tot mai apreciata si utilizata de catre publicul general, mai ales ca in momentul de fata se bucura de vechime de peste cinci decenii. In sine, conceptul de implant dentar nu presupune altceva decat inlocuirea radacinii dintelui natural cu o portiune metalica, de cele mai multe ori ea fiind confectionata din titan.

Avantajele acestei metode moderne de prevenire a atrofiei osoase ori a rectractiilor gingivale  sunt multe la numar, insa noi le vom aminti doar pe cele mai importante dintre acestea:

Pronuntia corecta a cuvintelor

Daca va intrebati de ce implantul dentar nu modifica abilitatile de vorbire, atunci ar trebui sa intelegeti faptul ca aceasta lucrare dentara nu presupune o abatere de la structura si distributia standard a dintilor. Spre deosebire de persoanele care poarta proteza, pacientii care au beneficiat de un implant dentar nu se vor confrunta cu deplasari ale respectivelor dispozitive si, in consecinta, nu vor avea probleme legate de articularea cuvintelor. Asadar, uitati de grija alunecarii protezelor, caci implantul dentar este fix si stabil.

Imbunatatirea sanatatii orale

Diferenta majora intre implantul dentar si alternativa puntilor dentare este aceea ca la a doua strategie de imbunatatire a esteticii orale se apeleaza la sacrificiul dintilor naturali, care sunt supusi unui proces de slefuire. Din contra, optiunea pentru alternativa implantului dentar este una orientata spre pacient, caci acesta isi poate pastra dintii naturali aflati intr-o conditie optima, folosind implanturi individuale pentru cei cu probleme. Pe termen lung, aceasta este o optiune mult mai benefica pentru sanatatea orala, caci puteti acorda ingrijirea necesara fiecarui dinte in parte, avand acces si la spatiile sensibile dintre dinti.

Faciliteaza procesul de masticatie

Masticatia nu mai reprezinta un lucru firesc in momentul in care optati pentru o proteza mobila, pentru ca respectivul dispozitiv obisnuieste sa alunece in momentul in care introduceti in cavitatea bucala diverse alimente, ceea ce poate fi neplacut si dureros pentru gingii. De asemenea, din cauza alunecarilor involuntare puteti intampina probleme si la nivelul secretiilor salivare. La polul opus, implanturile individuale se comporta la fel ca dintii naturali, ceea ce inseamna ca nu o sa va simtiti restrictionati in vreun fel in timpul masticatiei.

Rezistenta sporita

Vorbind despre un metal atat de durabil precum titanul, rezistenta nu mai constituie o dilema pentru pacientii care aleg implantul dentar. In plus, daca acordati atentie procesului de ingrijire post - interventie, atunci implanturile vor ramane fixate o perioada indelungata in os, ferindu-va si de alte afectiuni la nivelul cavitatii bucale.

Aspect ingrijit

Putem discuta despre o imbunatatire vizibila la nivelul danturii, caci dispozitivele din titan sunt integrate in os, iar puntile dentare sunt refacute in totalitate. Astfel, dumneavoastra o sa va puteti recupera zambetul pe care obisnuiati sa il afisati cu orice ocazie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5